Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Toplije tek idući tjedan

Kiša i zahlađenje: Temperature padaju i za 10-ak stupnjeva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uglavnom oblačno i kiša - tako će izgledati vrijeme za vikend!

Još smo jučer imali toplo i sunčano, doduše ne baš sasvim stabilno vrijeme jer je povremeno bilo i pljuskova, ali sljedećih dana čeka nas za početak znatno hladnije i to za otprilike 5, ponegdje i 10-ak stupnjeva manje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

Uz to tijekom današnjeg dana nas očekuje uglavnom kišovito i oblačno vrijeme, povremeno i s grmljavinskim obilnijim pljuskovima, umjeren sjeverni vjetar, a na sjevernom i srednjem Jadranu navečer i u noći zapuhat će i jaka bura. Drugi dio vikenda bit će sunčaniji, ali još će povremeno biti lokalnih pljuskova. Više sunca, a i malo toplije tek idući tjedan.

>> Vremenska prognoza

Kišovito i nestabilno bit će nam zbog prolaska ciklone preko naših krajeva, a iza hladne fronte osjetno će biti hladnije. Tijekom jutra bit će uglavnom oblačno, pogotovo u zapadnijim krajevima, a u Gorskom kotaru i Lici bit će jačih i obilnijih pljuskova. Na južnom dijelu Jadrana očekuje nas nestabilno uz povremene pljuskove. Temperatura ujutro još će biti slična kao i danas, hladnije tek poslijepodne

U drugom dijelu dana uz kišu i pljuskove zapuhat će i umjeren sjeveroistočni ili sjeverozapadni vjetar s kojim će onda i zahladnjeti i to prilično - u zapadnim krajevima i 10-ak stupnjeva! Prema kraju dana bit će još i hladnije. Na Jadranu i u gorskim područjima promjenjivo s povremenim pljuskovima koji će negdje biti i obilni, često i s grmljavinom. Vjetar će okrenuti najprije na sjeverozapadni, a navečer i u noći zapuhat će jaka bura.

Bit će nestabilno i u Dalmaciji, uz jače i obilnije pljuskove u zaleđu. Vjetar će biti slab, a temperatura i ovdje malo niža, ali ipak ne tako kao u ostatku zemlje. U nedjelju će ipak biti više sunca, ali računajte da još uvijek neće biti posve stabilno pa će poslijepodne biti lokalnih pljuskova. Ljepšem i sunčanijem, ali i malo toplijem vremenu možemo se nadati tek početkom idućeg tjedna.

Vrlo slično bit će i na moru - u nedjelju više sunca, ali još su mogući i povremeni pljuskovi. Iako će sljedeći tjedan biti sunčanije, neće biti tako toplo kao proteklih dana i to najviše zbog jake bure i sjeverozapadnjaka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene