Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krajem tjedna nestabilno

Vremenska prognoza: Sutra sunčano, u četvrtak kiša!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još će sutra biti lijepo i sunčano, u četvrtak se sprema kiša. Prognozu vremena donosi Ana Bago.

Još sutra ćemo uživati u sunčanom i još uvijek ne pretoplom proljetnom vremenu. Temperature su od 21 do najviše 25 stupnjeva, a jedino eventualno loše od vremena sutra je jačanje juga što će onda pokvariti i biometeorološke prilike.
Ipak, iskoristite sutrašnji dan jer će se drugi dio tjedna vrijeme promijeniti, i to u smislu da će biti manje toplo, ali i nestabilno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Kiša će u četvrtak biti uglavnom slaba, jugo olujno, a u petak jača, obilnija, često i s grmljavinom. Još nas sutra neće zahvatiti ciklonalno polje koje nam se polako približava i zbog čega će biti oblačno i nestabilno idućih dana.

>> Vremenska prognoza

Ujutro još posvuda sunčano, ali i dalje u unutrašnjosti prohladno. Jutarnja temperatura od 7 do 9, ali u Gorskom kotaru i Lici od 4 do 7. Na Jadranu u unutrašnjosti Istre i Zagori od 5 do 10, a uz obalu do 15 stupnjeva uz slabo jugo koje će onda jačati prema večeri. I poslijepodne nas opet čeka lijepo i sunčano vrijeme, a bit će još i malo toplije nego danas - od 22 do 25 stupnjeva. Sutra će zapuhati slab jugoistočnjak i južni vjetar.

I na Jadranu uglavnom sunčano, a više oblaka tek navečer i u noći na četvrtak. Najviša temperatura od 20 do 23, ali bit će dosta vjetrovito jer će jugo do večeri pojačati na jako vjetrovito. Poslijepodne više oblaka i u Dalmaciji, ali sutra još bez kiše. Pojačat će jugo, posebno u sjevernom dijelu, a temperatura bez promjene - od 23 do 25.

U četvrtak kiša, u subotu smirivanje vremena

I nakon nekoliko lijepih dana, čekaju nas opet oblaci i kiša - u četvrtak uglavnom slaba, ali će padati veći dio dana, uz to će biti i koji stupanj manje. U petak promjenjivo, bit će i sunčanih razdoblja, ali poslijepodne i navečer i jakih, obilnih grmljavinskih pljuskova. U subotu smirivanje vremena, ali će ostati dosta vjetrovito.

Što se tiče Jadrana, ne očekuje nas baš lijepo vrijeme na vidiku. Bit će vrlo promjenjivo i nestabilno uz česte pljuskove, jako i olujno jugo, a lokalno je moguće i izraženo olujno nevrijeme.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene