Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moguća i kiša

Vremenska prognoza: Sutra promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vremensku prognozu za srijedu donosi vam Darijo Brzoja.

Vremenska prognoza za srijedu 10.04.2013.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Ako se ne osjećate baš najbolje ili niste svoji - kako se kaže, razlog može biti i u lošim biometeorološkim prilikama. Naime približava nam se novi frontalni poremećaj pa će tako i u srijedu vrijeme nepovoljno djelovati na koncentraciju, a nekima se mogu javiti i poteškoće sa spavanjem. Kako bilo, ulazimo u malo toplije razdoblje, s tim će i moguće promjene vremena biti intenzivnije.

Kao posljedica, intenzivnije ćemo ih i osjećati na svojoj koži. Pod utjecajem smo ciklonalnog sustava u čijem prisustvu će nam i sutra pritjecati vlažan i nestabilan zrak. U takvim okolnostima, sutra nas čeka djelomice sunčano jutro uz promjenjivu naoblaku, mjestimice i kišu.

Kiše će zapravo biti još i u noći, ali očekuju se i razdoblja vedrine, i to tijekom cijelog dana. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, u Dalmaciji i jugo. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 6 do 9, a na Jadranu većinom između 8 i 13 stupnjeva Celzijevih.

U unutrašnjosti će se promjenjivo vrijeme uz sunčana razdoblja nastavit i poslijepodne. Mjestimice u kopnenom području još može biti i pokojeg pljuska, pa i grmljavine. Puhat će slab do umjeren zapadni i jugozapadni vjetar pri čemu će još malo zatopljeti - tako će se u najtoplijem dijelu dana mjeriti između 14 i 16 stupnjeva Celzijevih.

>> Najhladniji ožujak kakav Europa pamti u zadnjih 100 godina!

U gorskoj Hrvatskoj će se zadržati promjenjivo oblačno dok se na sjevernom Jadranu očekuje postupno smanjenje naoblake. Ako je uopće i bude, kiše će biti manje nego u prvom dijelu dana. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak. Temperatura će se kretati od 13 do 16, u gorju ne više od 12 stupnjeva Celzijevih.

U Dalmaciji će sutra biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Mjestimice kratkotrajna kiša ili pokoji pljusak. Puhat će umjeren jugozapadnjak i jugo, pri čemu temperatura može porasti i do 19 stupnjeva Celzijevih.

Vremenska prognoza za iduća tri dana:

Idućih dana vrijeme će većinom biti djelomice sunčano i još toplije, osobito u četvrtak i petak. U petak navečer pa do subote prijepodne očekujemo još jedno, prolazno naoblačenje s kišom. U početku će još puhati jugozapadnjak, u subotu sjeverozapadnjak.

I na moru će u nastavku tjedna biti djelomice ili pretežno sunčano. U petak na sjevernom, a u noći na subotu i na južnom Jadranu, mjestimice kiša. Puhat će slabo do umjereno, u petak i jako jugo. Zatim će okrenuti na sjeverozapadnjak. Prema vikendu i na moru sve toplije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene