Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjenjivo vrijeme

Vremenska prognoza: Sunčano do četvrtka, onda opet kiša!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je bilo sunčano, ali ipak osjetno svježiji i vjetrovitiji dan. Kiša će nas sad neko vrijeme ostaviti na miru, točnije, do četvrtka kad će opet biti promjenjivije.

Do tada, čeka nas uglavnom sunčano s prohladnim jutrima - pogotovo u unutrašnjosti gdje će se sutra temperatura spustiti na 6, 7 stupnjeva, a u gorskim krajevima i do 4. Zato će tijekom dana biti malo toplije nego proteklih dana - do 23, a u Dalmaciji 25.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Stabilno, ali i sunčano vrijeme možemo zahvaliti utjecaju polja anticiklone koja je konačno opet nad našim područjem. Ujutro će biti posvuda uglavnom sunčano, posebno na Jadranu gdje će biti vedro. U unutrašnjosti nas očekuje više oblaka, osobito na istoku, ali i prohladno jer će se temperatura spustiti do 6 stupnjeva, a u Gorskom kotaru i Lici i do 4. Puhat će slab jugozapadnjak i sjeverozapadnjak

>> Vremenska prognoza

I poslijepodne će se nastaviti sunčano, ali i malo toplije nego danas. Najviša dnevna temperatura bit će između 19 i 23 stupnja s tim da će na krajnjem istoku povremeno biti više oblaka, a postoji i mogućnost za neki kratki, lokalni pljusak. Ovdje i koji stupanj manje nego u zapadnom dijelu uz umjeren sjeverozapadnjak. U zapadnim krajevima cijeli dan sunčano, na Jadranu i vedro. Vjetar će biti slab, uglavnom jugozapadnjak i zapadnjak, a najviša temperatura do 24, odnosno 21 u gorju.

Vedro, sunčano i još uvijek ne previše toplo bit će i na jugu. Najviša temperatura bit će između 21 i 25 uz uglavnom slab sjeverozapadnjak. Samo na jugu Dalmacije još uvijek malo vjetrovitije uz umjeren sjeverozapadni vjetar. I u srijedu će biti slično - dakle sunčano i s ugodnim, proljetnim temperaturama. Od četvrtka onda opet promjenjivije s kišom i pljuskovima, ali i malo toplije.

I na Jadranu će biti vrlo slično - sunčano još u srijedu, a onda od četvrtka i to pogotovo na sjevernom dijelu promjenjivo i nestabilno s čestim pljuskovima i grmljavinom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene