Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Stiže nam hladnije vrijeme - Donosimo detalje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nestalno i promjenjivo vrijeme s puno kiše i malo sunčanih razdoblja obilježilo nam je produljeni blagdanski vikend. Ipak, danas nas je dočekalo ipak malo povoljnije vrijeme.

U ponedjeljak su na dijelu srednjeg i južnom Jadranu mogući pljuskovi praćeni grmljavinom, dok će u drugim dijelovima Hrvatske biti više suho, no isto uz promjenjivu naoblaku i mogućnost slabe kiše. Vrijeme će i dalje biti promjenjivo, ali uz sunčana razdoblja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Na moru će puhati bura koja će tijekom dana ipak slabiti. Jutarnja temperatura će na kopnu biti između 6 i 9 stupnjava, u gorju malo niža, a na moru većinom između 9 i 13 stupnjeva.

Poslijepodne će u središnjim krajevima biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, no ipak nestabilno pa je ponegdje moguće i malo kiše. Temperatura će biti između 14 i 18 stupnjeva.

I u Slavoniji može biti pokojeg pljuska, iako će većinom biti suho. Temperatura će biti oko 15 do 16 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu dijelom će biti vedro, u gorju nešto promjenjivije, no tijekom dana bez ozbiljnije kiše, osim pokojeg lokalnog pljuska. Očekivana temperatura je između 17 i 20 stupnjeva. U gorju svježije, uglavnom malo iznad 10 stupnjava.

U Dalmaciji poslijepodne ugodnije, uz sunčana razdoblja i rijetko još ponegdje možda pokoji pljusak. Zapuhat će sjeverozapadnjak, a temperatura će biti oko 20-ak stupnjeva.

I idućih dana bit će osjetno hladnije. Mjestimice ponovno kiša ili pljuskovi, u gorju možda i snijeg ili susnježica. U srijedu će zapuhati i jak sjeverac koji će na kontinentu dodatno pojačati osjet hladnoće. Od četvrtka suho, ali hladno, ujutro je ponegdje moguć i slab mraz.

I na Jadranu će se zadržati promjenjivo vrijeme, ponegdje uz još malo kiše ili uz pljusak praćen grmljavinom. Bura će u ponedjeljak oslabjeti, no u utorak će ponovno pojačati i sredinom tjedna bit će vrlo jaka. A s burom, rashladit će se i morski zrak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene