Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prognoza za cijeli tjedan

VRIJEME JE ZA KIŠOBRAN Uživajte u poslijepodnevu jer stigla je jesen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se veći dio zemlje ujutro probudio uz kišu, poslijepodne dolazi razvedravanje s najvišom dnevnom temperaturom zraka većinom od 23 do 28 °C.

Očekuje nas promjenljivo oblačno i nestabilno, uz mjestimice kišu i pljuskove s grmljavinom, osobito u prvom dijelu dana. Oborine će biti češće na sjevernom i srednjem Jadranu i u područjima uz Jadran. Poslijepodne se očekuju dulja sunčana razdoblja.

Pročitajte i ovo Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba Ilustracija Vremenska prognoza Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje početkom Velikog tjedna

U središnjoj Hrvatskoj tijekom prijepodneva kiša je prestati i djelomice će se razvedriti, ali uz prisutnost popodnevnih pljuskova mjestimice. Većinom će puhati umjeren jugozapadnjak. Temperatura će biti malo niža nego proteklih dana.

U Zagrebu ujutro 18, a popodne 25 Celzijevih stupnjeva. Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Poslijepodne je manja vjerojatnost za pokoji pljusak. Vjetar slab i umjeren, na udare moguće i jak jugozapadni.

Vjetar u čitavoj zemlji slab do umjeren, ponegdje na udare i jak jugozapadni, a u Dalmaciji i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 23 do 28 °C, u gorskim predjelima malo niža.

U Slavoniji, Baranji i zapadnom Srijemu pretežno sunčano, toplo i vrlo toplo. Uglavnom mjestimice pljuskovi ili grmljavina, na zapadu već prijepodne.

Vrijeme - Jadran

Posve drukčije bit će u Istri, na Kvarneru, u Gorskom kotaru i Lici, gdje će uglavnom s početka biti nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Popodne ljepše. Na Jadranu će puhati umjeren južnjak i jugozapadnjak, a u gorskoj Hrvatskoj jak jugozapadnjak. Bit će malo hladnije.

U Dalmaciji bit će jednako nemirno, s kišom i neverama, osobito prije podne, uz jako jugo. Popodne će zapuhati zapadnjak i sjeverozapadnjak, uz djelomično razvedravanje. Bit će ipak toplije nego na sjeveru, ali teško da će to ikoga utješiti, osim onih kojima je potrebna kišnica.

More je uzorno toplo, ali što to vrijedi kad će malotko zbog kiše, vjetra i valova uživati u kupanju u moru.

U nedjelju nigdje bez kišobrana

U kopnenoj Hrvatskoj u nedjelju će bit hladnije nego u subotu s novom kišom popodne, u ponedjeljak još lošije, a u utorak naznake proljepšanja vremena. Na Jadranu u nedjelju i ponedjeljak nikamo bez kišobrana, a usto će i zahladnjeti, osobito u ponedjeljak. U utorak malo ljepše, ali uz buru i druge sjeverne vjetrove.

Kiša do utorka

U nedjelju i ponovno u utorak promjenljivo sa sunčanim razdobljima, no i mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U ponedjeljak oblačnije uz češće i obilnije oborine. Umjereno do jako jugo postupno će okrenuti na buru i sjeverozapadnjak. Bit će osjetno svježije, osobito od ponedjeljka.

Prema dugoročnim prognozama, u srijedu će u ponekim dijelovima zemlje kiša nastaviti padati, dok se u čezvrtak posvuda očekuje smirivanje vremena. No već u petak cijelu zemlju očekuje nova runda kiše, pluskova i grmljavine. Ukoliko ga nemate, sad je pravi vrijeme da nabavite kišobran - trebat će vam.

HAK: Oprez na mokrim i skliskim cestama

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji i središnjoj Hrvatskoj pa Hrvatski autoklub (HAK) savjetuje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Iz HAK-a podsjećaju vozače motornih vozila da u uvjetima smanjene vidljivosti i tijekom dana, zbog magle, oblačnog vremena ili jakih pljuskova, voze sa upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Zbog radova na autocesti A2 Zagreb-Macelj kod čvora Zabok te na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Ivanić Grad i Križ vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika.

Gužve i duža čekanja moguća su na graničnom prijelazu Županja, posebice vikendima, jer zbog radova promet teče preko pet, ne preko deset redovnih kolničkih traka.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. (M.G./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene