Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Proljeća još nema na vidiku: Meteorolog Darijo Brzoja donosi prognozu za tjedan pred nama

Zasad na vidiku nema onih proljetnih temperatura kakve smo imali u veljači, a čini se da ćemo na proljetno vrijeme, unatoč početku ožujka, morati još malo pričekati. U ovom tjednu zadržat će se hladno na moru i burno, a u kopnene krajeve sredinom tjedna stiže još malo snijega.

Oko 40 centimetara snijega palo je u nedjelju u Pargu, u Gorskom kotaru, isto u Begovom razdolju, a blizu 40, točnije 36 izmjereno je jutros i na Sljemenu. Novi snijeg i hladnoća gorskim krajevima obećava i još malo zimske idile, pa svi oni koji možda nisu dosad uspjeli nekamo na sanjkanje ili skijanje, ovaj tjedan imaju još jednu priliku.

Samo pažljivo u prometu jer stoje upozorenja na novi snježni pokrivač i moguću poledicu. Većinom za gorske krajeve, ali i karlovačko područje te unutrašnjost Dalmacije. Na jaku i olujnu buru DHMZ upozorava na većem dijelu Jadrana, premda će vrijeme ukupno ipak biti nešto manje intenzivno nego danas. Dakle, na kopnu je moguće još malo snijega, većinom ujutro, i to najviše u gorju, a nošenog burom može ga biti i na sjevernom Jadranu. Bura, olujni, podno Velebita i orkanski udari, a južnije od Splita puhat će umjereno i jako jugo. Zato i raspon temperatura ide od dva stupnja na sjevernom do 10 na južnom dijelu. U unutrašnjosti ujutro dosta hladno, od -4 do nula.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV MALA ŠKOLA PROGNOZE Jeste li znali da klimatske katastrofe utječu na raseljavanje ljudi tri puta više nego ratovi?

Cijeli dan bit će oblačno u središnjoj Hrvatskoj, povremeno je moguća susnježica ili snijeg, iako češće prijepodne nego poslijepodne, i češće južnije nego na sjeveru, gdje bi oborine mogle i u potpunosti izostati. Puhat će uglavnom umjeren sjeveroistočnjak, a najviša dnevna temperatura bit će oko 3-4 stupnja. Svakako se toplo odjenite.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mala škola prognoze Jeste li znali koji su glavni tipovi vremenskih nepogoda? Odgovor donosi meteorolog Ivan Čačić

I u Slavoniji i Baranji oblačno, povremeno sa snijegom, izglednije u Posavini. Puhat će umjeren sjeverac, a temperatura će ovdje danju biti od dva do četiri stupnja.

U gorskoj Hrvatskoj snježni pokrivač će se sutra još malo podebljati, moguće i za 10 centimetara, a pahulje nošene jakom i olujnom burom očekuju se i podno Velebita. Oborina na sjevernom Jadranu ili neće biti ili će biti jako malo. Temperatura u gorju cijeli dan ispod nule, a na sjevernom Jadranu od šest do devet stupnjeva, no uz buru osjet hladnoće na moru bit će pojačan.

U Dalmaciji promjenjivo do pretežno oblačno, povremeno s kišom, lokalno, osobito na jugu moguće i izraženijom ponegdje praćenom grmljavinom. U unutrašnjosti susnježica, a u višim predjelima snijeg, pa i tanji snježni pokrivač. Glavnina oborine u prvom dijelu dana na sjeveru, a poslijepodne na jugu. Puhat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima, sjevernije od Splita cijeli dan, a južnije, gdje će veći dio dana puhati jugo, bura će se širiti poslijepodne i prema večeri. Najviša dnevna temperatura, od sedam na sjeveru i u zaleđu, do 13 stupnjeva na krajnjem jugu.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV MALA ŠKOLA PROGNOZE Zbog klimatskih promjena ni prognoza više nema istu ulogu: Detalje otkriva Ivan Čačić

Zimsko vrijeme nastavit će se i sredinom tjedna. Nove oborine, uglavnom susnježica i snijeg, najvjerojatniji su sa srijede na četvrtak. Pritom, posebno u gorju, može biti i novog snježnog pokrivača. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a zadržat će se i prilično hladno uz dnevnu temperaturu svega nekoliko stupnjeva iznad nule.

Na Jadranu idućih dana promjenjivo oblačno i vjetrovito s mjestimičnom kišom, češćom i izraženijom u noći sa srijede na četvrtak. Puhat će jaka bura s olujnim udarima, posebno na sjevernom Jadranu, dok će na krajnjem jugu često biti i juga, južnog i jugozapadnog vjetra. Na moru idućih dana malo toplije.


Zimsko vrijeme zadržat će se do kraja tjedna. Manje hladno, no i dalje pravo zimsko vrijeme. Više sunčanih razdoblja za vikend očekuje se na Jadranu, dok će se u unutrašnjosti zrake sunca loviti na kapaljku cijeli idući tjedan.

 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene