Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana? Prognozu donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja

Nakon iznimno toplog rujna, i listopad nastavlja s iznadprosječnom toplinom u cijeloj zemlji. Više o vremenu donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Nedjelja će ostati zabilježena po iznimnoj toplini. U Zagrebu u 15 sati izmjereno je 29 stupnjeva, što je za 0,7 više od dosadašnjeg listopadnog rekorda iz 1971. godine. U Ogulinu je bilo 30 i to je 1,3 stupnja više od rekorda iz 1956. A istodobno je i Varaždin u nedjelju oborio, doduše nešto mlađi rekord iz 2009. godine i to za jednu desetinku stupnja. Danas u 15 sati bilo je 27,8. Inače, na ovim postajama temperatura se mjeri još od 1949. godine.

Cijeli tjedan bit ćemo u polju povišenog tlaka pa će topline i sunca biti dosta, poglavito u drugoj polovici. U ponedjeljak i utorak jedino u kopnenim krajevima malo promjenjivije i prolazno manje toplo.

U ponedjeljak će biti uglavnom djelomice, na moru i pretežno sunčano. Najviše sunca očekuje se Dalmaciji. Po kotlinama gorske Hrvatske - magla. Vjetar u unutrašnjosti u početku slab, dok će na Jadranu puhati slaba do umjerena, rijetko gdje i jaka bura. Jutarnja temperatura na kopnu većinom od 8 do 11, u gorju koji stupanj niža, dok će na moru biti najčešće između 16 i 21 stupanj.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Svađa zbog Izbornog zakona Milanović odgovorio na Plenkovićeve prozivke: "Tintu neka zadrži. Trebat će mu kad bude potpisivao smjene muljatora oko sebe"

Poslijepodne promjenjivije, oblačnije, lokalno je pri tom moguće i vrlo malo kiše. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, a temperatura osjetno niža nego danas. Dnevni maksimum, od 21 do 23 stupnja.

I u Slavoniji i Baranji u ponedjeljak će biti djelomice sunčano, poslijepodne povremeno s povećanom naoblakom i rijetko uz mjestimice malo kiše. Možda tek navečer. Zapuhat će jugozapadnjak, pa prema kraju dana sjeverozapadni vjetar. Dnevna temperatura od 21 do 25 stupnjeva.

U gorju isto većinom djelomice, a na sjevernom Jadranu u ponedjeljak i pretežno sunčano. Malo više oblaka u gorskoj Hrvatskoj očekuje se poslijepodne, no bez kiše. Od sredine dana će puhati većinom umjeren južni i jugozapadni vjetar, uz koji će temperatura u gorju biti od 20 do 25, a na moru između 25 i 27 stupnjeva.

U Dalmaciji će ponovno biti najsunčanije, a zadržat će se i dosta toplo. Dnevni maksimum temperature ovdje se očekuje oko 27, 28 stupnjeva. Ujutro bura. Temperatura mora je još uvijek 22 ili 23 stupnja: uz ovo sunce, sasvim dovoljno za kupanje.

Pročitajte i ovo U sudaru smrtno stradala dvojica motociklista Očevid u tijeku Policija objavila detalje teške prometne nesreće u kojoj su poginula dvojica motociklista

Tri dana kopno

Evo što nas čeka i u nastavku tjedna. U utorak promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja. Vrlo rijetko pri tom bit će moguće lokalno malo kiše. Od srijede sunčanije, ali i mirno, ujutro ponegdje s maglom.

Nakon manjeg osvježenja početkom tjedna, temperatura će na kopnu ponovno rasti iznad 25 stupnjeva.

Tri dana more

Na Jadranu će se zadržati pretežno sunčano te vrlo toplo. U utorak prolazno umjerena naoblaka, a od srijede ujutro lokalno ponegdje može biti sumaglice ili magle. Puhat će bura, pa sjeverozapadnjak, sredinom tjedna jugo i jugozapadnjak, no sveukupno vjetra neće biti pretjerano mnogo idućih dana. Slab do umjeren, i mijenjat će smjer.

I sljedeći vikend prema trenutnim izračunima izgleda sunčano i dosta toplo u većini zemlje. Prve naznake za promjenu vremena i kišu stoje za nedjelju na sjevernom Jadranu i u gorju, a tek u ponedjeljak i drugdje. No sad već zalazimo u za prognozu vrlo nesigurno razdoblje, još je to daleko, pa ćemo detalje ostaviti za iduće dane.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene