Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Crveni meteoalarm za jednu regiju: Meteorolog Darijo Brzoja otkriva kakvo nas vrijeme čeka idućih dana

Idućih nas dana čeka vrijeme koje je tipično za rano proljeće – izmjene sunca i oblaka, jak vjetar, iznenadna hladnoća, ali i osjet topline čim se pojavi sunce. Više donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

U utorak nas očekuje promjenjivo oblačno jutro sa sunčanim razdobljima kojih će u početku najviše biti u Istri, na sjevernom Jadranu i na sjeveru zemlje. Uz više oblaka, moguće su i slabe oborine, na jugu malo kiše, u Slavoniji susnježice ili snijega, kojeg rijetko može biti i u Lici. Na kopnu će puhati umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a duž obale jaka i olujna, na udare ponegdje i orkanska bura.

Također, ujutro se od kontinenta prema obali upozorenje meteoalarma povećava od žute, preko narančaste do najviše crvene razine. Na pojedinim dionicama i dalje su izgledne poteškoće i prekidi pomorskog i cestovnog prometa. Putujete li, svakako se o stanju u prometu informirajte neposredno prije puta. Uz vjetar, bit će i hladno uz temperaturu na kopnu od -2 do dva, a na moru od pet do 10 stupnjeva.

Slično vrijeme u središnjoj Hrvatskoj zadržat će se i poslijepodne: bit će uglavnom promjenjivo s kraćim sunčanim razdobljima. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočnjak, a maksimalna temperatura iznosit će sedam stupnjeva.

Oblačnije će biti u Slavoniji i Baranji, gdje postoji mogućnost i za slabe oborine, uglavnom na granici kiše i snijega. Puhat će većinom umjeren, ponegdje jak sjeverac, a temperatura će iznositi između pet i osam stupnjeva.

I u gorskoj Hrvatskoj, uz promjenjivo oblačno vrijeme, može biti slabih oborina. Ondje će to ipak biti uglavnom snijeg i to izglednije u Lici. Na sjevernom Jadranu će pak prevladavati sunčano vrijeme. Puhat će jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima, a oslabjet će malo tek krajem dana. Najviša dnevna temperatura na sjevernom Jadranu će se kretati od osam do 13, a u gorju će iznositi samo četiri stupnja.

U Dalmaciji, a poglavito na jugu, bit će više oblaka uz mogućnost i za malo kiše ili kraći pljusak. Više sunčanih razdoblja bit će na sjeveru regije. Puhat će jaka i olujna bura, moguće s orkanskim udarima, stoga je i upozorenje meteoalarma cijeli dan na najvišoj crvenoj razini. Temperatura će iznositi od 11 do 14 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Zatvorena cesta Crveno i narančasto upozorenje Upozorenje HAC-a: Dijelovi autoceste zatvoreni za sav promet zbog žestoke oluje

Pročitajte i ovo Poplava u Tulareu Prirodna katastrofa VIDEO/FOTO Poplava dovela do apokaliptičnih scena: "Problem je tek počeo. Prijeti nam nadolazeće čudovište"

Dobra je vijest da će idućih dana sunčana razdoblja u kopnenim krajevima biti češća, poglavito od četvrtka, a već u srijedu će slabjeti i vjetar. Jutarnja temperatura svih dana ostaje oko nule, a uz izostanak vjetra u drugoj polovici tjedna na kopnu će biti i mraza. Dnevna temperatura će biti u blagom porastu pa će barem danju biti ugodnije.

Na Jadranu će idućih dana biti djelomice ili pretežno sunčano, ali je još u srijedu moguće malo kiše ili kraći pljusak. Tog će dana umjerena i jaka bura s olujnim udarima slabjeti, a u četvrtak i okrenuti na sjeverozapadnjak. I na moru će prema kraju tjedna biti sunčanije i toplije.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene