Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I početak ožujka promjenjiv

Ne zaboravite kišobran, kiša će padati cijeli dan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kiša s mogućim pljuskovima i grmljavinom, vrijeme je kakvo nas očekuje danas. Nažalost i ožujak ćemo početi promjenjivim i nestalnim vremenom.

Ujutro će biti pretežno oblačno s kišom, lokalno su mogući i pljuskovi s grmljavinom, ponajprije na Jadranu gdje mogu biti izraženiji, a potom slijedi djelomično razvedravanje, izvijestio je Državni hidormeteorološki zavod Hrvatske.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Oblaci i kiša još će kratko potrajati, a doznajte hoće li na Uskrs zasjati sunce Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna

Povremeno će još biti kiše, uglavnom na krajnjem jugu i istoku zemlje. Vjetar u unutrašnjosti umjeren jugoistočni, u središnjoj Hrvatskoj prijepodne sjeveroistočni.

Na Jadranu jako i olujno jugo te bura na sjevernom dijelu, već prijepodne u slabljenju. Najviša dnevna temperatura većinom od 12 do 17 stupnjeva Celzijusovih, u i gorju malo niža.

Nažalost i ožujak počinjemo promjenjivim i nestalnim vremenom. Kiše će povremeno biti i u utorak, a zatim ponovno i u četvrtak. U srijedu mala pauza kad se očekuje suho i sunčanije. Bit će manje toplo nego danas.

I na Jadranu idućih dana promjenjivo, povremeno s kišom, osobito u utorak i četvrtak dok će kao i na kontinentu u srijedu biti najviše sunčana i suha vremena. Od sredine tjedna puhat će bura pa će i na moru biti nešto hladnije.

Dakle, kiša uglavnom u noći i ujutro pri čemu na moru može biti i izraženijih pljuskova i grmljavine. Zato ne zaboravite kišobran.

HAK: Zbog olujnog vjetra između Kikovice i Delnica samo osobna vozila

Zbog olujnog vjetra na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice, promet je dopušten samo za osobna vozila, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski auto klub.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, na Krčkom mostu, te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Novog Vinodolskog i Senja, dodatno još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u većem dijelu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru i Istri. Na cestama u gorju i duž jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog prometne nezgode na 167km autoceste A1, 2 km prije čvora Perušić, u smjeru Splita, vozi se usporeno.Pozivamo vozače na oprez!
Zbog autobusa u kvaru promet teče jednim trakom, usporeno, na dionici DC8 na predjelu Raba, između GP Klek i Opuzena.

Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su ceste: Mala Gorica-Žažina, Košutarica-Mlaka, Kosinjski Most-Bakovac i LC33139 Kraljeva Velika-Trebež.

U prekidu su trajekti na linijama:

Sumartin-Makarska,

Šibenik-Kaprije-Žirije i

Split-Vis,

Katamarani na linijama:

Mali Lošinj-Rijeka,

Novalja-Rab-Rijeka,

Split-Bol-Jelsa,

Split-Hvar-Vela Luka-Ubli,

Split-Hvar-Korčula,

Vis-Split,

Zadar - Molat - Brgulje - Ist,

Zadar - Rivanj - Sestrunj - Zverinac - Božava - Brbinj te

Brodske linije:

Mali Lošinj- Unije-Susak i

Zadar-Preko.

Do 20. ožujka zatvoren je GP Požane (zbog radova na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene