Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

STIGLO JE ZAHLAĐENJE Odložite kratke rukave za idući tjedan, vikend neće biti lijep

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon rekordnih temperatura za travanj, od danas osjetno zahlađenje, ponegdje s pljuskovima i grmljavinom.

Jutros daleko svježije nego proteklih dana. Već od jutra oblaci pokrivaju nebo iznad Hrvatske, a u mnogim će krajevima iz njih padati kiša.

Pročitajte i ovo Ilustracija pogoršanje vremena Stiže velika promjena vremena: Izdana su upozorenja, moguća tuča Kiša u Dubrovniku Vremenska prognoza Pripremite kišobrane jer nam stiže nevrijeme: Meteorolog otkrio gdje će kiša i grmljavina najprije stići

Mjestimice će biti pljuskova i grmljavine, posebice na Jadranu. U Dalmaciji će ponovno puhati jako jugo, a na sjevernom Jadranu bura. U središnjoj Hrvatskoj neugodan dan: oblačan, kišovit i uz sjeveraci i sjeveroistočnjak.

U Zagrebu ujutro 11, a popodne 16 stupnjeva. Privremeno odložite ljetnu odjeću i odjenite nešto zimskije.

U Slavoniji uz promjenjivu naoblaku djelomice sunčano, a kiša uglavnom u drugom dijelu dana, uz mogućnost grmljavine, kad će zapuhati umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura viša nego drugdje u središnjoj Hrvatskoj.

U Istri, na Kvarneru, a slično i u gorskoj Hrvatskoj, znatno oblačno s povremenom kišom, a moguća je i grmljavina. Bit će vjetrovito. U gorju će puhati sjeverac, a u primorju uglavnom umjerena bura. Zahladnjet će.

Popodnevna temperatura blizu mora niža od 20 stupnjeva, a u gorskoj Hrvatskoj niža od 15.

U Dalmaciji kiša, uz promjenjivu naoblaku, pljuskovi i grmljavina. U srednjoj i južnoj Dalmaciji i Zagori puhat će jako jugo, a u sjevernoj Istočnjak i sjeverac. Najvša temperatura oko 20 stupnjeva.

U kopnenoj će Hrvatskoj u subotu biti kišovito, vjetrovito i još hladnije. U nedjelju sa zapada djelomično razvedravanje i malo zatopljenje, a u ponedjeljak pretežito sunčano i još toplije uz južne vjetrove.

I na Jadranu u subotu kišovito, a u nedjelju i ponedjeljak pretežito sunčano i toplije Vjetar promjenjiv: s početka jugozapadnjak, a zatim zapadnjak i sjeverozapadnjak.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene