Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pljuskovi, grmljavina...

Pad temperature: Stiglo zahlađenje i kiša, nestabilno do kraja tjedna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I danas, na blagdan Tijelova, izmjenjivat će se kiša i sunce.

Iako je i jučer bilo povremenih pljuskova, ipak je bilo više sunca, i to uz temperature uglavnom iznad 20 stupnjeva. Danas nas čeka još jedna promjena vremena i to u smislu da će biti vrlo nestabilno, ali i malo svježije nego danas - računajte na barem 5 stupnjeva manje. Bit će dosta kiše i oblaka, osobito prijepodne, ali onda u drugom dijelu dana sunčanije, no nestabilno, pa računajte na grmljavinske pljuskove koji će najjači biti na Jadranu

Premještanje ciklone iznad nas donijet će nam uglavnom oblačno i dosta kišovito vrijeme. I dalje će puhati umjeren jugozapadnjak, kao i proteklih nekoliko dana, a jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 8 do 13, a na Jadranu između 12 i 17 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Nestabilno vrijeme Vremenska prognoza Je li vrijeme za kišobrane ili suncobrane? Detalje otkriva meteorolog Darijo Brzoja Promjenjivo vrijeme uobičajeno je za svibanj Vremenska prognoza Vrijeme narednih dana obilježit će smjenjivanje sunca i kiše: Više otkriva meteorolog Brzoja

>> Vremenska prognoza 

Iako se na prvi pogled čini da će i poslijepodne biti uglavnom kišovito, u drugom dijelu dana čeka nas razvedravanje i duža sunčana razdoblja, ali će biti i dosta nestabilno. Mogući su povremeni pljuskovi i grmljavina i to uglavnom u cijeloj unutrašnjosti. Bit će i malo svježije nego u srijedu, između 15 i 20 stupnja.

I u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu glavnina kiše padat će prijepodne, a poslijepodne barem djelomice sunčano, ali i ovdje nestabilno. Obilniji pljuskovi mogući su posvuda, puhat će umjeren jugozapadnjak, a u najtoplijem dijelu dana bit će oko 20 stupnjeva.

I na jugu opet promjenljivo i nestabilno i to osobito u zaleđu mogući su obilniji pljuskovi s grmljavinom. Najviša dnevna temperatura bez nekih promjena, između 16 i 20 stupnjeva.

I sljedećih dana, zapravo sve do kraja tjedna, čeka nas dosta promjenljivo i vrlo nestabilno vrijeme. U subotu su najmanje šanse za pljuskove, a nakon sutrašnjeg zahladnjenja, od vikenda opet malo toplije. Ni na Jadranu ništa puno bolje ni drugačije - uglavnom nestabilno vrijeme s dosta pljuskova, grmljavine i to osobito u petak. Više sunčanog vremena u Dalmaciji, ali neće biti posve stabilno. Od sutra se nastavlja nestabilno i promjenjivo vrijeme i to sve do kraja tjedna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene