Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bilo je lijepo dok je trajalo

Stižu obilna kiša i olujni vjetar: Zbog opasne fronte Meteoalarm izdao niz upozorenja

Ilustracija: Patrik Macek/PIXSELL
Ilustracija: Patrik Macek/PIXSELL
Aktualno Galerija +0 Ilustracija: Patrik Macek/PIXSELL Galerija 1/1 >>
Pauza od kiše koju smo imali u subotu uz većinom sunčano i toplo vrijeme, stat će na suboti.

Od nedjelje dolazi velika promjena vremena uz koju su već sad izdana razna upozorenja. Tako je DHMZ putem Meteoalarma izdao narančasto, crveno i žuto  upozorenje.

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Do kraja tjedna toplo i sunčano, a idući tjedan promjena vremena. Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić Nestabilno vrijeme Vremenska prognoza Nakon reda sunca, očekuje nas red kiše: Detalje otkriva meteorolog Vikić-Topić

Narančasto upozorenje namijenjeno je sjeverozapadnom dijelu unutrašnjosti te za  Istru, Liku i Gorski kotar i sjeverno primorje. Upozorenje je na snazi zbog olujnog vjetra i obilne kiše. Crveno upozorenje na snazi je za podvelebitsko područje zbog orkanske bure, a u ostatku Hrvatske na snazi su žuta upozorenja zbog kiše i vjetra.

U nedjelju će prevladavati oblačno vrijeme i puno kiše uz jake i obilne grmljavinske pljuskove. Velike probleme donijeti će jak sjeverni vjetar u unutrašnjosti i olujni i orkanski udari bure koji slijede u nedjelju navečer.

Od nedjeljnog jutra u cijeloj zemlji, osim u istočnim krajevima, bit će oblačno i kišovito.

Na sjevernom Jadranu i u gorskim područjima bit će jakih i obilnih pljuskova. Još veći dio dana puhati i jako, ponegdje olujno jugo. U ostatku zemlje vjetar će okrenuti na sjeverac i buru koji će poslijepodne sve više jačati. Na južnom dijelu Jadrana ujutro će vrijeme biti promjenjivo uz nešto slabije pljuskove.

Tokom nedjeljnog poslijepodneva će se nastaviti kišovito i oblačno vrijeme. Grmljavine i pljuskova bit će uglavnom u istočnijem dijelu gdje su povremeno moguća čak i kraća sunčana razdoblja. Ono što će se promijeniti je jačanje vjetra, osobito u središnjem dijelu gdje će biti jakih i olujnih udara sjeverca.

Na istoku poslijepodne će obilježiti naoblačenje i grmljavinski pljuskovi, osobito jaki u zapadnoj Slavoniji. Zapadna Slavonija će uz u nedjelju Dalmaciju biti i najtoplija, do 22 stupnja, a uz to i će biti i manje vjetrovito nego u ostatku zemlje jer će puhati slab jugoistčnjak

Najviše oblaka, kiše i grmljavine bit će u Gorskom kotaru i Lici gdje će ponegdje pasti i više od 100 litara po četvornom metru. Uz opasnost od velikih količina kiše, opasan će biti i jak sjeverni vjetar s olujnim udarima.

Na Jadranu će puhati olujni i orkanski udari bure pa se očekuju i problemi u prometu u tim dijelovima zemlje. U Istri i na sjevernom Jadranu poslijepodne će doći do kidanja naoblake, najviše zbog bure.

Južni Jadran poslijepodne će također imati puno grmljavinskih pljuskova i lokalno jake i obilne kiše. Tamo će cijelu nedjelju još puhati jako i olujno jugo.

Sljedećih dana sasvim sigurno neće nedostajati kiše i jesenskog ugođaja. Osobito jak vjetar puhat će i u ponedjeljak, a osjetno će se sniziti i temperatura.

Na Jadranu će također biti kišovito uz jake grmljavinske pljuskove, osobito na južnom dijelu, no najveće probleme donosi olujna i orkanska bura.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene