Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neuobičajeno vrijeme

Na Zavižanu pao SNIJEG, na Krčkom mostu udari bure i preko 150 km/h!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema vremenskoj prognozi za idućih nekoliko dana očekuju nas niže temperature i kiša. Takvo vrijeme nastupilo je već danas i trajat će do početka idućeg tjedna. Na Zavižanu je padao slab snijeg.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, na Zavižanu je danas padao slab snijeg. Kiša se uz jak istočni vjetar na nekoliko sati tijekom prijepodneva pretvorila u snježne pahulje, no zasad nema podataka je li se ondje stvorio snježni pokrivač

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Danas nas, inače, očekuje promjenljivo i pretežno oblačno te vjetrovito i svježe vrijeme. Mjestimična kiša uglavnom će padati na istoku i u gorju te u Dalmaciji gdje osobito na jugu može biti i pljuskova s grmljavinom te veće količine kiše. Najviše dnevne temperature na kopnu će se kretati između 12 i 17, na Jadranu između 16 i 20 stupnjeva.

>> Vremenska prognoza

Zbog velikih razlika u tlaku zraka jutro u Hrvatskoj bilo je vjetrovito pa su tako u Makarskoj zabilježeni udari bure do 86 km/h, na postaji Split Marjan do 90km/h, u Rijeci (Omišalj) do 104km/h. Ipak, najjača bura je puhala ispod Velebita gdje je je bilo čestih orkanskih udara preko 130km/h. Na Krčkom mostu zabilježeni su udari preko 150km/h, zbog čega je promet bio krajnje otežan u ranim jutarnjim satima, javlja crometeo.hr.

Najviše kiše u nedjelju, od utorka proljepšanje vremena

U sljedeća tri dana vrijeme će u kopnenoj Hrvatskoj biti prilično promjenjivo, razmjerno hladno i umjereno vjetrovito. Premda će svaki dan povremeno biti kiše ili pljuskova, neće izostati ni sunčana razdoblja. Vrijeme će najpovoljnije biti u subotu, a najmanje ugodno u nedelju.

I na Jadranu će biti promjenjivo vrijeme s povremenom kišom ili pljuskovima. Kiša najobilnija u nedjelju. U petak i subotu jugo i jugozapadnjak će zamijeniti buru, a u nedjelju će zapuhati zapadnjak.

Kišovito vrijeme s niskim temperaturama nastavit će i u ponedjeljak, dok nas prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a u utorak i srijedu očekuje sunčanije vrijeme s temperaturama od 8 do 21 stupanj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene