Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Kiša će se danas proširiti na cijelu Hrvatsku, a subota donosi i snježne padaline

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jače naoblačenje s kišom, koje je zahvatilo veći dio Jadrana i zapadne krajeve unutrašnjosti, tijekom dana proširit će se na cijelu zemlju, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Mjestimice može biti i obilnije kiše, osobito uz obalu i u gorju. Navečer i u noći uz osjetan pad temperature zraka u unutrašnjosti mjestimice snijeg. Puhat će jako i olujno jugo, u unutrašnjosti jugozapadni vjetar. Iznadprosječno toplo za ovo doba godine, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 do 15 °C.

Pročitajte i ovo Ilustracija Meteorolog Nikola Vikić-Topić Pripremite kišobrane, pogoršanje vremena širi se na cijelu Hrvatsku Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje

Noć i subotu ujutro obilježit će kiša, pljuskovi, na Jadranu grmljavina, a u gorju snijeg i stvaranje snježnog pokrivača. Snijega može biti mjestimice i u nizinama, a nošen vjetrom i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Do sredine subote očekuje se prestanak oborina u većini krajeva, osim na krajnjem jugu.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu jak jugozapadni, na krajnjem jugu i olujan. Vjetar će kroz dan na moru okretati na umjeren sjeverozapadni, a potom i buru koja će na sjevernom dijelu biti jaka već od sredine dana. Temperatura većinom između 0 i 5, na sjevernom Jadranu od 5 do 10, u Dalmaciji između 10 i 15 °C.

Kolnic mokri i skliski, vozače se poziva na oprez

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Lici, Hrvatskom primorju te dijelu Dalmacije, Slavonije i Istre, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).
Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog vode na kolniku zatvorene su ceste: DC36 u mjestu Gradec Pokupski (obilazak preko Pisarovine i Selskog Brda), a dionicom Gradec Pokupski-Lijevo Sredičko zabrana je samo za osobna vozila, ŽC3156 Žažina-Mala Gorica (na makadamskom dijelu), ŽC5153 Bakovac Kosinjski-Gornji Kosinj, Smiljan-Rosulje te most Palanjek između mjesta Palanjek i Hrastelnica ŽC5028 Podhum-Soboli, od skretanja za Podhum do izlaza na DC3.

Na državnoj cesti DC32 kod mjesta Smrečje zbog klizišta vozi se jednim prometnim trakom naizmjence, kao i na DC36 u mjestu Koritinja, zbog vode na kolniku.

Zbog stabala na kolniku zatvorena je županijska cesta ŽC4253 (Ćeralije DC69-Drenovac-A.G. Grada Požege), na dionici od Kamenoloma Velika do granice Požeško-slavonske županije.
Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: županijska cesta ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac te sve ostale županijske i lokalne ceste na području Korenice i Donjeg Lapca. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene