Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pljuskovi nakon toplinskog vala

Promjena vremena već stigla: Središnju Istru pogodilo veliko nevrijeme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako smo se donedavno kupali u znoju zbog toplinskog vala i jakog sunca, promjena vremena već je stigla i prvo zahvatila središnju Istru koju je pogodilo veliko nevrijeme.

Meteoalarm je zbog mogućih grmljavinskih pljuskova za danas izdao upozorenje za područje zagrebačke regije - ponajprije za područje Međimurja, Zagorja te uz granicu sa Slovenijom. Mogućnost grmljavine procjenjuju na 50 posto.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

U poslijepodnevnim satima promjena vremena već je stigla i to na područje Istre. Istramet javlja da je središnju Istru pogodili siloviti pljuskovi.

''Oko 13 sati došlo je do razvoja jače naoblake na istoku Pazinštine i oko Učke. Olujni sustav do 15 sati donio je 10-ak mm kiše (Cerovlje, zapad Učke) uz osjetan, no ipak kratkotrajan pad temperature zraka'', stoji na internetskoj stranici Istramet.

Već u ponedjeljak bi se grmljavinski pljuskovi mogli proširiti cijelom Hrvatskom. Postupno naoblačenje uz mjestimičnu kišu i pljuskove s grmljavinom na zapadu očekuju se već sredinom ponedjeljka, a zatim i drugdje. Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme, osobito kasno poslijepodne i navečer, javlja DHMZ.

U ponedjeljak nastavak promjenjivog vremena

Na južnom Jadranu u većem dijelu ponedjeljka ipak će biti sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren, u gorju ponegdje i jak jugozapadni, popodne u okretanju na sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u ponedjeljak će biti nešto niža, od 17 do 22, a na Jadranu od 22 do 26 °C. Najviša dnevna malo niža od nedjeljne, uglavnom između 28 i 33 °C.

U metropoli će u ponedjeljak u prvom dijelu biti djelomice sunčano. Već nakon podneva postalo će biti oblačnije, a kasnije popodne te osobito prema kraju dana velika je vjerojatnost za pljuskove i grmljavinu.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, navečer u okretanju na sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka iznosila će od 20 do 22 °C, a najviša dnevna temperatura oko 29 ili 30 °C.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene