Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Prosinac ne prestaje sa šokovima: Vraća se olujni vjetar, doznajte kad će se vrijeme konačno malo smiriti

Vremenska prognoza (Foto: Dnevnik.hr)
Vremenska prognoza (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Vremenska prognoza (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Toplo-hladno i dalje se mijenja na dnevnoj bazi. Od četvrtka opet jača jugo i jugozapadnjak koji će u središnjim i gorskim krajevima imati olujne udare. S petka na subotu novi val hladnijeg vremena, ponegdje i s novim snijegom pa nas opet očekuje zimski vikend.

U četvrtak opet ulazimo u južno strujanje zraka. Zapuhat će jak na udare olujan jugozapadnjak i jugo s kojima će temperature opet skočiti na 10 i više stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Novo zahladnjenje stiže u petak navečer, ali nema naznaka da će se zadržati dulji vremenski period.

U jutarnjim satima u unutrašnjosti djelomice oblačno i prohladno, nula ili jedan stupanj. Više oblaka, uz povremenu kišu već prijepodne samo u zapadnim predjelima - najviše u Gorskom kotaru i Lici te na sjevernom Jadranu. Zapuhat će opet južina, u središnjim i gorskim krajevima bit će i olujnih udara.

Promjenjivo oblačno zadržat će se i poslijepodne, a u sjeverozapadnim krajevima past će i malo kiše. Zapuhat će jak jugozapadnjak, povremeno i s olujnim udarima s kojim će se i temperatura opet podići - najviša između 9 i 12 stupnjeva.

Istočni krajevi bit će djelomice sunčani, uglavnom bez kiše ili će ona biti slaba. Ovdje će vjetar biti malo slabiji, puhat će uglavnom umjeren jugozapadnjak.

Najvjetrovitije opet u gorskom dijelu - jugozapadnjak će ovdje biti jak s olujnim udarima zbog kojeg će opet biti i toplo - oko 10 stupnjeva. Na Jadranu ništa novo - promjenjivo oblačno s kišom i jakim jugom.

Južni Jadran također će imati dosta promjenjivo vrijeme s povremenom kišom, ali i sunčanim razdobljima. Puhat će umjereno, ponegdje samo jako jugo i bit će razmjerno toplo - do 16 stupnjeva.

U petak nam opet stiže novo zahladnjenje, od jutra na zapadu zemlje oblačno i kišovito - to će se do kraja dana proširiti na većinu krajeva, a navečer će kiša prijeći u snijeg kojeg će biti i u nizinama. U subotu će kiša i snijeg prestati već u jutarnjim satima, razvedrit će se, ali ostaje dosta hladno, pogotovo u noći i ujutro kad će temperatura opet biti ispod nule.

Na Jadranu u petak kišovito uz jako i olujno jugo, a u subotu razvedravanje već ujutro. Zapuhat će umjeren sjeverozapadnjak, a u nedjelju bura, te će i biti hladnije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene