Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Do kraja tjedna stiže zima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stiže nam zima. Još od njezina kalendarskog starta, gotovo da i nismo imali zimskog ugođaja. No, to će se ovih dana promijeniti.

Vremenska prognoza za sutra

U utorak nas očekuje oblačno vrijeme, povremeno s kišom. Sa sjevernim vjetrom i burom osjetit ćemo malo zimskog ugođaja, no do kraja tjedna nam svakako stiže vrijeme primjereno dobu godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Temperatura će postupno padati i to prije svega na kontinentu, dok će se Jadranom sa sjevernog dijela tijekom dana širiti umjerena i jaka bura. Jutro će u kopnenom području biti topliji dio dana, uz 6 do 10 stupnjeva koliko će se otprilike istodobno mjeriti i na Jadranu.

Dok će na moru temperatura tijekom dana nešto i porasti, u kopnenom području poslijepodne će postupno zahladnjeti. Tako se temperatura prema večeri može spustiti do 4, 5 ili čak koji stupanj niže. Prevladavat će oblačno, povremeno s kišom, a puhat će sjeverac i sjeveroistočnjak.

Promjenjivo i pretežno oblačno u utorak će biti i u gorju i na sjevernom Jadranu. Povremeno kiša, iako će glavnina pasti prijepdone. Puhat će umjerena i jaka bura. Najviša dnevna temperatura na moru od 11 do 14, dok će u gorskoj Hrvatskoj u prvom dijelu dana biti između 6 i 9, no poslijepodne i navečer može se spustiti i do nule.

I u Dalmaciji će biti promjenjivo do pretežno oblačno, povremeno s kišom ili pljuskovima. Istočnjak i jugo koje će puhati veći dio dana postupno će ipak okrenuti na buru. Mjerit će se od 12 do 16 stupnjeva, no u zaleđu će brzo i zahladnjeti.

Vremenska prognoza za iduća tri dana

U srijedu će u unutrašnjosti Hrvatske biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku te uglavnom suho. Ujutro je moguća magla i slab mraz. U četvrtak će biti promjenjivo oblačno, a u petak će oblačno i prevladavati. Kiša će u Lici i Gorskom kotaru poslijepodne prijeći u snijeg, a u noći susnježice može biti i drugdje na kontinentu. Idućih dana puhat će hladniji vjetar sa sjevera pa će se i temperatura do vikenda postupno približiti nuli.

I na Jadranu će sredinom tjedna biti djelomice sunčano i uglavnom suho. U četvrtak promjenjivo, a u petak i pretežno oblačno, povremeno s kišom. U srijedu bura, u četvrtak jugo, u petak ponovno bura. I na moru će idućih dana postupno zahladnjeti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene