455051
455051
455051
455051
455051

Vrdoljak traži od premijera da disciplinira "partnera iz Mosta" i jasno se odredi prema Ini

  • , 27.10.2016., 12:40
  • Autor:
  • komentara

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak pozvao je u četvrtak premijera Andreja Plenkovića da "dovede u red partnere iz Mosta".

 
 
 
 
Ivan Vrdoljak (Sanjin Strukic/PIXSELL)
Ivan Vrdoljak (Sanjin Strukic/PIXSELL)

"Most nikako da shvati da obnašaju vlast, a kad obnašaš vlast nije potrebno da tvoji saborski zastupnici otvaraju teme sa stankama u Saboru i skreću pozornost svojim ministrima i premijeru na pojedine teme, već to trebaju raditi unutar vlade", rekao je Vrdoljak.

Zabrinjava ga, kaže, način funkcioniranja Ministarstva zaštite okoliša i energetike. "Ministar Dobrović je, vidjeli smo, prijepodne ministar zaštite okoliša pa se zalagao za gašenje svih rafinerijskih kapaciteta u Hrvatskoj, dok je poslijepodne bio ministar energetike. Podvojena ličnost kao što se dogodila jučer u liku i djelu ministra Dobrovića opasna je za strateške interese Hrvatske i vladu premijera Plenkovića koja već u prvim danima pokazuje nejasnoću u ključnim stavovima koje moraju zauzeti", rekao je čelnik HNS-a.

Podsjetio je i kako se jučer od ministra Dobrovića moglo čuti da se vode razgovori u Vladi o zatvaranju rafinerije u Sisku. "Nas iz opozicije zanima tko vodi razgovore, u čije ime, s kojim ciljem. Kad smo odlučili pregovarati s kolegama iz MOL-a prije četiri godine, tada je vlada imenovala pregovarački tim i prihvatila okvir za pregovore s jasnim stavovima i temama koje se trebaju pregovarati i to se nije radilo tajno", rekao je Vrdoljak.

Most, uvjeren je čelnik HNS-a, ili igra dovstruku igru ili "ne znaju, ne snalaze se i ne shvaćaju što je odgovornost".

"Vrlo je opasno ako je Most krenuo ispod stola s dvostrukom igrom već dogovorene stvari realizirati s kolegama iz MOL-a. Indikativno je i da je već nekoliko godina MOL aktivno radio na diskreditaciji i mene osobno i stranke. Jedina politička opcija koja je s lažima i podmetanjima nastavila na tragu onoga što je MOL radio je Most pa mogu povući poveznicu njihove direktne povezanosti s interesom MOL-a i dvostruke igre koju igraju pod krinkom zaštite nacionalnih interesa", rekao je Vrdoljak.

Ako pak nije riječ o dvostrukoj igri, kaže, još je veći problem jer se onda radi o nesnalaženju i neshvaćanju. "U Mostovim ministarstvima jučer se vidjela njihova neusklađenost, ogromna doza nestručnosti, neznanja i nesnalaženja u funkcioniranju u izvršnoj vlasti", kazao je.

Pozvao je Vladu i premijera da "dovedu u red strateške partnere iz Mosta" i da jasno kažu koji je stav Vlade u odnosima prema MOL-u i prema Ini.

"MOL nikada, bez političke podrške vlade, ne može zatvoriti rafineriju u Sisku", poručio je Vrdoljak. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se