Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobrovića nazvao podvojenim

Vrdoljak traži od premijera da disciplinira "partnera iz Mosta" i jasno se odredi prema Ini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak pozvao je u četvrtak premijera Andreja Plenkovića da "dovede u red partnere iz Mosta".

"Most nikako da shvati da obnašaju vlast, a kad obnašaš vlast nije potrebno da tvoji saborski zastupnici otvaraju teme sa stankama u Saboru i skreću pozornost svojim ministrima i premijeru na pojedine teme, već to trebaju raditi unutar vlade", rekao je Vrdoljak.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Nikola Grmoja PARLAMENTARNI IZBORI Grmoja podnio prijavu DORH-u zbog malverzacija u Fortenovi

Zabrinjava ga, kaže, način funkcioniranja Ministarstva zaštite okoliša i energetike. "Ministar Dobrović je, vidjeli smo, prijepodne ministar zaštite okoliša pa se zalagao za gašenje svih rafinerijskih kapaciteta u Hrvatskoj, dok je poslijepodne bio ministar energetike. Podvojena ličnost kao što se dogodila jučer u liku i djelu ministra Dobrovića opasna je za strateške interese Hrvatske i vladu premijera Plenkovića koja već u prvim danima pokazuje nejasnoću u ključnim stavovima koje moraju zauzeti", rekao je čelnik HNS-a.

Podsjetio je i kako se jučer od ministra Dobrovića moglo čuti da se vode razgovori u Vladi o zatvaranju rafinerije u Sisku. "Nas iz opozicije zanima tko vodi razgovore, u čije ime, s kojim ciljem. Kad smo odlučili pregovarati s kolegama iz MOL-a prije četiri godine, tada je vlada imenovala pregovarački tim i prihvatila okvir za pregovore s jasnim stavovima i temama koje se trebaju pregovarati i to se nije radilo tajno", rekao je Vrdoljak.

Most, uvjeren je čelnik HNS-a, ili igra dovstruku igru ili "ne znaju, ne snalaze se i ne shvaćaju što je odgovornost".

"Vrlo je opasno ako je Most krenuo ispod stola s dvostrukom igrom već dogovorene stvari realizirati s kolegama iz MOL-a. Indikativno je i da je već nekoliko godina MOL aktivno radio na diskreditaciji i mene osobno i stranke. Jedina politička opcija koja je s lažima i podmetanjima nastavila na tragu onoga što je MOL radio je Most pa mogu povući poveznicu njihove direktne povezanosti s interesom MOL-a i dvostruke igre koju igraju pod krinkom zaštite nacionalnih interesa", rekao je Vrdoljak.

Ako pak nije riječ o dvostrukoj igri, kaže, još je veći problem jer se onda radi o nesnalaženju i neshvaćanju. "U Mostovim ministarstvima jučer se vidjela njihova neusklađenost, ogromna doza nestručnosti, neznanja i nesnalaženja u funkcioniranju u izvršnoj vlasti", kazao je.

Pozvao je Vladu i premijera da "dovedu u red strateške partnere iz Mosta" i da jasno kažu koji je stav Vlade u odnosima prema MOL-u i prema Ini.

"MOL nikada, bez političke podrške vlade, ne može zatvoriti rafineriju u Sisku", poručio je Vrdoljak. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene