Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza u Agrokoru

Vrdoljak poslao "dramatičnu i ozbiljnu poruku Vladi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kriza u Agrokoru ne jenjava, a dobavljači su gotovo na koljenima. Zaključak je to šefa oporbenog HNS-a Ivana Vrdoljaka, koji se o toj krizi odlučio oglasiti putem Facebooka, kako sam ističe, "dramatičnom i ozbiljnom porukom Vladi".

Izvanredni Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak sastao se danas ujutro s predstavnicima dobavljača. Tema sastanka bila su aktualna pitanja u odnosima dobavljača s Agrokorom. Ramljak je kazao kako su imali vrlo otvoreni razgovor te da su dali odgovore na većinu pitanja dobavljača. "Neka pitanja i problemi ne mogu se riješiti, ali na većinu pitanja smo dali odgovore."

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura" Slika nije dostupna Predstavio se javnosti Izvanredni povjerenik Ante Ramljak: "Pred nama je težak zadatak, ali dajte mi tjedan dana"

Podsjetimo i da je ministrica Martina Dalić poručila u ponedjeljak dobavljačima da iskoriste vrijeme dok je u Agrokoru izvanredna uprava za povećanje efikasnosti svog poslovanja te da pronađu i druge mogućnosti za plasman svojih proizvoda.

Sve to ponukalo je šefa HNS-a Ivana Vrdoljaka da reagira putem svojeg Facebook profila te uputi oštru kritiku premijeru Andreju Plenkoviću u njegovoj Vladi. Evo što je napisao:

"S obzirom na razmjer potencijalne katastrofe za hrvatsko gospodarstvo, mislim da je izuzetno važno poslati dramatičnu i ozbiljnu poruku Vladi, jer su dobavljači Agrokora diljem zemlje praktički na koljenima, a zapošljavaju i četiri puta više ljudi nego sam Agrokor.

Upravo smo zbog toga prije gotovo dva mjeseca upozorili da je lex Agrokor strahovito loše rješenje i to se danas nažalost vidi jer radnici strahuju za radna mjesta, a banke prijete ozbiljnim tužbama, a sve posljedice će trpjeti upravo građani zbog preuzete odgovornosti države.

Umjesto time, HDZ se bavi sobom, svađama s Mostom i puštanjem spinova tko će im osigurati većinu koje očigledno nema.

Nije Vlada Andreja Plenkovića politički nestabilna zbog broja ruku u Saboru, nego zbog nesposobnosti da rješava goruće probleme u Hrvatskoj, uključujući i Agrokor.

Sve je moglo biti lakše sređeno da su prihvatili naših 6 amandmana koji bi stavili u prvi plan spašavanje dobavljača kao kralježnicu našeg gospodarstva - to je razlika između konstruktivne opozicije i nesposobne vlasti."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene