Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokretanje investicija

Oni znaju kako se boriti protiv krize! Evo što rade!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na ruševinama pakračke gigantske tvornice uništene u Domovinskom ratu počinje se graditi nova proizvodnja. Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak obišao je i nevjerojatnu obližnju tvornicu koja izrađuje stakla za Astone Martine, Bentleyje i Ferrarije.

Zvuk rada godinama nije stanovao ovdje. Nekada je ovo bila najveća tvornica stolica u jugoistočnoj Europi. U ratu je razrušena, a prije 6 godina odlazi u stečaj. Privatni investitori sada je vraćaju u život.

Pročitajte i ovo Novi uređaj za magnetsku rezonancu u Pakracu - 1 Uređaj za magnetsku rezonancu Čime se Beroš hvali? Dobili su novi uređaj za magnetsku rezonancu, no hoće li pacijenti moći napraviti baš sve pretrage Slika nije dostupna Ministar tvrdi: 'Nije tako' 'SRAMOTA IH MOŽE BITI' Cijena rada u Hrvatskoj 2 puta manja od europskog prosjeka

'Mi smo već počeli sa pripremama za našu novu investiciju, a to je izgradnja jednog jako kompleksnog pogona. Te pripreme su krenule sa projektima rušenja', kazao je investitor Ivan V. Nemec.

Novi ulagač nastavit će stari posao - preradu drva. Ovo je nažalost samo jedan od brojnih propalih industrijskih giganata u Hrvatskoj. No od proljeća sljedeće godine sablasne će ruševine zamijeniti nova proizvodnja.

>> Poduzetnici: Vlada nema sluha za proizvodnju

Ministar gospodarstva upoznat je s detaljima investicije i jako je zadovoljan. '150 milijuna kuna, 150 novih radnih mjesta u Pakracu, malom mjestu koje dobro izgleda, ima dobru poslovnu zonu gdje bi jedna ovakva investicija defacto mogla donijeti preporod', kazao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

A samo 5 minuta vožnje od Pakraca, ministar je posjetio tvornicu u Lipiku, koja radi za sam vrh svjetske autoindustrije. Njihove proizvode kupuje najjače svjetske automobilske marke poput Bentleyja ili Astona Martina. Ministar se posebno divio savršenstvu izvedbe stakla za trkaći MacLaren.

180 radnika u Hrvatskoj stvaraju proizvod A klase bez konkurencije u svijetu. Može Hrvatska biti i svjetski vrh u biznisu. Filozofije neke tu baš i nema, znanje plus čelična volja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene