Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bolje od spin off-a'

Vrdoljak: Možda nisam u pravu, ali sam za model outsourcinga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je danas kako je njegov dojam bio da se pitanje zaposlenika u uslužnim djelatnostima u javnom sektoru trebalo rješavati kroz model outsorcinga, uz ogradu da na tom projektu nije radio pa da si "daje za pravo da možda nije u pravu".

Nisam vidio efekte koje bi donijeli spin off i outsourcing, rekao je Vrdoljak upitan za komentar Vladine odluke o odustajanju od outsourcinga i odabira modela spin offa, po kojem će se zaposleni u uslužnim djelatnostima u javnom sektoru izdvojiti u jednu državnu tvrtku.

Pročitajte i ovo Ivan Šipić - 1 Ministar demografije i useljeništva Bivši HDZ-ovac i vjeroučitelj na čelu novog ministarstva: Tko je Ivan Šipić? Andrej Plenković u Saboru U petak rasprava Pogledajte program nove vlade: Poznata i sva imena ministara, jedno je novo lice

Izdvajanje neosnovnih djelatnosti je jedna od reformi u kojoj, kao i u svim reformama koje provodi Vlada, trebamo biti malo brži i efikasniji, istaknuo je Vrdoljak tijekom konferencije o energetskoj budućnosti Hrvatske.

Vrdoljak: Odluka je potvrda da nisu bili zaštićeni nacionalni interesi

Na upit za komentar spekulacija da bi nova stranka Radimira Čačića, nakon što on izađe iz zatvora, mogla preoteti dva saborska zastupnika vladajućoj koaliciji, odnosno Hrvatskoj narodnoj stranci (HNS), Vrdoljak je kazao da to nije tema HNS-a.

"Ratko Čačić nije tema HNS-a. Ne postoji uspješna politika koja se bazira na uništavanju druge stranke i ja mu želim puno zdravlja i sreće", rekao je Vrdoljak. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene