Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rušenje u priobalju i na kontinentu

Vrdoljak: Legalizirajte ilegalno izgrađene objekte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak pozvao je građane da krenu u legalizaciju ilegalno izgrađenih objekata, uz poruku da će se svakog tjedna rušiti pet do deset objekata, ne samo u priobalju, nego i u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

'Krenuli smo s rušenjem i nema prestanka, svaki tjedan ide novi spisak', rekao je Vrdoljak te ponovio da su prvi prioritet rušenja oni objekti izgrađeni u zadnjih godinu dana van građevinske zone, koji ne mogu biti legalizirani.

'Drugi će biti oni koji su građeni u zadnjih godinu dana unutar građevinskog područja i nemaju neku nadu za građevinsku dozvolu u neko skorije vrijeme, treći će biti oni koji nemaju šansu legalizacije u legalizacijskom postupku, a tada će već doći 1. srpnja kada ulazimo u EU i kada će na red vrlo vjerojatno doći oni koji, iz bahatosti ili nepoštivanja svoje države, nisu iskoristili šansu u roku legalizirati objekt', istaknuo je Vrdoljak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dnevnik Nove TV pita Treba li Hrvatska legalizirati marihuanu? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV Rušenje hotela dio Splita zatrpalo u prašinu - 1 Vratile se maske Splićani se guše u prašini hotela Marjan: "Mislila sam da je snijeg kako je bio bijel balkon"

>> Vrdoljak: Neću kao cezar dizati ili spuštati palac za objekte

Kazao je da mu je drago da su prvi tjedan, kada su poslane obavijesti o rušenju osam objekata, sve te objekte vlasnici sami srušili, i to zato, dodao je, jer im je to puno jeftinije.

'Mi zasada nismo potrošili tisuću kuna za rušenje, a srušeni su brojni objekti. Imamo dovoljno osiguranih sredstava za kontinuirano rušenje sljedećih godina i nemojte se, ljudi, igrati', poručio je Vrdoljak. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene