Obavijesti Video Pretražite Navigacija
INA - MOL

Vrdoljak: 'INA se godinama uništavala!' MOL: 'To su manevri za odvraćanje pažnje!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na prošlotjednim pregovorima s MOL-om ministar Vrdoljak prezentirao je podatke u kojima se vidi kako je INA samo u posljednje tri godine imala za 3 i pol milijarde kuna manje investicija.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak žestoko je napao mađarski MOL za usporavanje pregovora i napravljenu štetu u Ini. Vrijednost Ine u posljednjih pet godina, kazao je, pala je za oko šest milijardi dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Mostni kredit" Hoće li Vlada prodati dionice HEP-a kako bi otkupila Inu od MOL-a? Slika nije dostupna Što će reći Karamarko? SLUČAJ INA - MOL: Reakcije političara na sporne dokumente

Na prošlotjednim pregovorima s MOL-om ministar Vrdoljak prezentirao je podatke u kojima se vidi kako je INA samo u posljednje tri godine imala za 3 i pol milijarde kuna manje investicija. Hrvatska Ini nudi potpisivanje novog dioničarskog ugovora kojim se traži promjena upravljačkog modela. Nova runda pregovora je krajem svibnja.

MOL 'opelješio' Hrvatsku za 6,2 milijarde dolara?

'Došao je trenutak da se moramo suočiti sa istinom, a istina je da se INA uništavala i ja ne želim biti ministar kojeg će neko za 10 godina prozvati i reći potpisuje ugovore bez ikakvih garancija, bez mogućnosti upravljanja sa procesima i onda se ništa nije dogodilo nego je INA za 10 godina nestala. Kao što se dogodilo u zadnjih 11 godina', rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Na ministrove optužbe odgovorio je i MOL. Riječ je, kako kažu o taktičkom manevru za odvraćanje pažnje. 'Pokušaj odvraćanja pažnje s činjenice da je Ministarstvo lošom regualcijom, kada namjerno nije dalo INI dovoljno vremena za pripremu, prouzročilo preko 200 milijuna kuna štete INI samo u posljednjem mjesecu, dok ukupna šteta od nedavnih regulacija prelazi milijardu kuna', stoji u priopćenju iz MOL-a.

Nadalje piše: 'Dok su sve Inine aktivnosti bile usmjerene na jačanje hrvatskog BDP-a povećanjem isplativosti tvrtke, relevantne regulacije imale su suprotan učinak. Kao dio svojih pokušaja da odvrati pažnju, Ministar je također citirao istraživanje koje su napisali gospodin Umičević i njegovi prijatelji, a koga se teško može smatrati nezavisnim ili bez djelomičnog interesa', očitovao se Tamas Berzi, glasnogovornik MOL grupe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene