Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo iskustvo vožnje

Vozila koja su nevjerojatno tiha, jedino što čujete je zvuk kotača

Električna vozila su nevjerojatno tiha (Foto: NOVA TV Content Team)
Električna vozila su nevjerojatno tiha (Foto: NOVA TV Content Team) NOVA TV Content Team
Aktualno Galerija +0 Električna vozila su nevjerojatno tiha (Foto: NOVA TV Content Team) Galerija 1/1 >>
Među klasičnim benzincima i dizelašima na hrvatskim cestama sve je više električnih vozila koja donose potpuno novo iskustvo vožnje. Provozali smo se jednim takvim vozilom i zabilježili sve što nas je očaralo.

Zamislite okruženje u kojem se čuju samo zvukovi prirode. Ako zaista pokušate to vizualizirati, u toj se misli zasigurno neće pronaći automobili, prije će to biti prostrana livada i šuma u pozadini iz koje se čuju tek cvrkuti ptica. No, u budućnosti ta bi se slika mogla promijeniti jer su električna vozila sve popularnija, a iza sebe ostavljaju samo tišinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ulažu se velika sredstva Pripada li budućnost automobilskog tržišta električnim vozilima? Slika nije dostupna Neobično, čudno i drugačije Nevjerojatan osjećaj: Kada se jednom naviknete na ovo iskustvo, više nema povratka na staro

Osim što su tiha, električna vozila pozitivno djeluju na okoliš, posebno ona koja koriste struju iz obnovljivih izvora energije poput solarnih panela ili hidroelektrana. HEP je prošle godine u Zagrebu otvorio punionicu električnih vozila pod nazivom ELEN, a punjenje na njoj zasad je u potpunosti besplatno. Još detalja vezanih za e-automobile pogledajte u videu.

 

Sadržaj je napravljen u suradnji s "Hrvatskom elektroprivredom d. d." i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene