Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Itekako opremljeni

VOZAČI OPREZ! MUP na ceste šalje maksimalan broj policajaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S obzirom da se većina prometnih nesreća događa jer sudionici u prometu grubo krše osnovne prometne propise, Ministarstvo unutarnjih poslova posebnu pozornost posvetit će stanju sigurnosti cestovnog prometa te poduzeti niz preventivno-represivnih aktivnosti.

Veliki broj građana Republike Hrvatske iskoristit će nadolazeći državni praznik, Dan državnosti, za putovanja i odmore te će se zbog toga u značajnoj mjeri povećati intenzitet prometa na cestama, napominju iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Autocesta Stanje u prometu Ponovno otvorena autocesta A1 u smjeru juga, u prekidu su neke trajektne linije Prometna nesreća na autocesti kod Karlovca - 4 Kod Karlovca Objavljeni strašni detalji nesreće na autocesti: Vozač ispao iz automobila i pao s vijadukta od 15 metara

Najveće povećanje prometa očekuje se danas u prijepodnevnim satima kao i u nedjelju, 28. lipnja, u poslijepodnevnim satima, na glavnim prometnim pravcima koji vode iz unutrašnjosti prema moru, kao i glavnim tranzitnim pravcima, odnosno na autocestama: A1 (Zagreb-Split), A3 (Bregana-Zagreb-Lipovac), A6 (Bosiljevo-Rijeka), A2 (Zagreb-Macelj), A4 (Zagreb-Goričan) te na državnoj cesti D1 (Karlovac – Slunj – Gračac – Knin – Split).

Istovremeno zbog povećanog prometa na cestama, povećava se i broj prometnih nesreća, kao i broj stradalih osoba u njima.

ALARMANTNE BROJKE Na cestama sve više vozača bez vozačke - Evo gdje ih je najviše

S obzirom da se većina prometnih nesreća događa jer sudionici u prometu grubo krše osnovne prometne propise, Ministarstvo unutarnjih poslova posebnu pozornost posvetit će stanju sigurnosti cestovnog prometa te poduzeti niz preventivno-represivnih aktivnosti.

U provođenje planiranih aktivnosti uključit će se maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, a organizacija rada i usmjeravanje službe planirat će se tako da se osigura vidljiva nazočnost policijskih službenika na cestama, odnosno, da se pokriju svi prometni pravci koji se statistički iskazuju kao ugroženi.

Istodobno maksimalno će se staviti u funkciju svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa (uređaji za nadzor brzine, uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za droge, itd.).

U vrijeme kada se očekuju najveće poteškoće u odvijanju, za nadzor i upravljanje prometom koristit će se i helikopter, odnosno iz zraka će se vršiti koordinacija rada policijskih službenika na terenu.

'Svjesni smo činjenice kako je aktivnost prometne policije samo jedan od čimbenika kojim se može utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i njihovih posljedica, kao i da se primjerena sigurnost u cestovnom prometu ne može ostvariti isključivo i samo poduzimanjem mjera policije', napominju iz MUP-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene