Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Automobile ostavite kod kuće

Vozači oprez! Prijeti nam poledica na cestama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rukovoditelj Zagrebačkih cesta Alen Gospočić pozvao je vozače da u utorak ujutro na posao idu javnim gradskim prijevozom.

Snijeg na kontinentu ponovno pada, no riječ je o promjeni vremena prolaznog karaktera i ovako oblačno s oborinama zadržat će se još samo u utorak prijepodne, najavljuje meteorolog Nove TV Darijo Brzoja. Međutim, upozorava na poledicu jer se oborine na granici kiše i snijega mogu lediti u dodiru s tlom.

I rukovoditelj Zagrebačkih cesta Alen Gospočić pozvao je vozače da u utorak ujutro na posao idu javnim gradskim prijevozom, a ako već moraju ići automobilima neka voze vrlo oprezno jer postoji mogućnost da tijekom noći susnježica prijeđe u kišu koja bi se u dodiru sa tlom mogla zalediti i uzrokovati poledicu.

Trenutno je 120 ekipa na terenu u cijeloj podsljemenskoj zoni, gdje u suradnji sa ZET-om kontroliraju sve autobusne linije, rekao je Gospočić. Također je izvijestio da je Sljemenska cesta otvorena za sav promet.

U utorak ujutro bit će slično vrijeme kao i danas - hladno, vjetrovito i na kopnu uz slabe oborine. No, već poslijepodne očekuje se smirivanje vremena, a tako bi, kako sada stvari stoje, trebalo i potrajati narednih nekoliko dana, kaže Darijo Brzoja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

VIDEO i FOTO Bura u Splitu odvalila dio zgrade!

Većinom oblačno na kontinentu zadržat će se i poslijepodne, s tim da bi oborina trebalo biti sve manje. Možda se na kratko pojavi i sunce. Puhat će slab, povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a najviša dnevna temperatura bit će između 2 i 5 stupnjeva.

Na Jadranu će u utorak prevladavati sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Puhat će umjerena i jaka, ponegdje u Dalmaciji na udare i olujna bura te tramontana. Najviša dnevna temperatura na Jadranu bit će između 8 i 11 stupnjeva a u gorju od -1 do 3 stupnja.

Na kontinentu se idućih dana očekuje stabilno i većinom suho te djelomice sunčano vrijeme, ponajprije u gorju. Na Jadranu će narednih nekoliko dana prevladavati sunčano. U srijedu još umjerena bura, a u petak jugo. Bit će i toplije, osobito danju. (N.C./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene