Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život promijenjen u sekundi

Vozač stradao u rafineriji: Tražim samo ono što je moje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tridesetogodišnjem vozaču kamiona Milanu Luketiću život se u sekundi promijenio. Prije tri godine teško je ozlijeđen u eksploziji u rafineriji Urinj. Posljedice su ostale za cijeli život.

Živi od male invalidnine i plaća troškove sudskog spora koji traje već tri godine, i kako stvari stoje, još će potrajati. 30.-og travnja 2007. Milan je stigao u rafinerijinu punionicu i prikopčao cisternu. 'Napravio sam dužnost po svim pravilima koja zahtjeva rafinerija. Potpuno, što se može vidjeti i iz video zapisa koji postoji', siguran je vozač Milan Luketić.

Pročitajte i ovo Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na A3 VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi Slika nije dostupna Veća konkurentnost Rafinerija nafte Rijeka dobila novo postrojenje vrijedno 550 milijuna kuna

Prizor nakon nesreće ne odaje dojam da je strašna, no Milana je eksplozija odbacila tridesetak metara.  'Letio sam, gorio, živ gorio, gasio se po cesti, možete zamisliti koji je to osjećaj kad čovjek gori i svjestan je svega', dodaje Luketić. Ostale su mu trajne posljedice. Oštećena koža na rukama, glavi, leđima.

Supruzi u petom mjesecu trudnoće Milan je iz vozila Hitne javio da je stradao. 'To je bilo strašno nešto, rekao mi je da je izgorio da je u redu da se ne brinem, da se ne sekiram, da je sve u redu', prisjeća se Andrea Luketić, Milanova supruga.

Nakon tri godine Općinski sud u Rijeci donio je nepravomoćnu presudu u korist stradalog vozača koji je s 33 godine u invalidskoj mirovini i odštetu od 180 000 kuna. No, INA se žalila. Na naš upit odgovorili su :'S obzirom da je sudski postupak u tijeku, nismo u mogućnosti pružiti Vam detaljnije informacije. No, INA će, po ishodu sudskog spora, poštivati pravomoćnu i konačnu odluku suda'.

'Ne, nikakvu pomoć, socijalnu službu, Bože sačuvaj, tražim samo što je moje i tražim da se ova agonija riješi', kaže Luketić. Nada se kako će ovakvi postupci završavati brže i da će pravda biti zadovoljena.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene