444839
444839
444839
444839
444839

Koliko često vidite ovakve prizore u hrvatskim autobusima?

  • , 28.07.2016., 18:58
  • Autor:
  • komentara

Jedan čitatelj snimio je neopreznog vozača kako tipka na mobitel dok je vozio putnike u autobusu.

 
 
 
 
Neoprezni vozač autobusa (Video: Čitatelj)
Neoprezni vozač autobusa (Video: Čitatelj)

Čitatelj Dnevnik.hr-u poslao nam je video snimku za koju kaže da je sam snimio 27. srpnja ove godine u autobusu na relaciji Zagreb-Poreč.

Na snimci se vidi kako vozač razgovara na mobitel i tipka poruke dok vani pljušti kiša, a upravo o njegovim vozačkim odlukama ovise životi brojnih putnika.

Podsjećamo i ovom prilikom kako je u 2015. godini policija evidentirala 38.988 prekršaja zbog nedopuštenog korištenja mobitela tijekom vožnje, a to predstavlja 4,8 posto svih prekršaja ili peti prekršaj po učestalosti.

U Hrvatskoj se, naime, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama mobitel može koristiti za vrijeme vožnje, ali samo uz hands-free uređaj. U suprotnom, kazna za prekršaj je 500 kuna.

U priloženim snimkama možete vidjeti video koji je snimio čitatelj ali i HAK-ova upozorenja na ovaj veliki problem u prometu.


 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se