Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odjel za online komuniciranje

'Volontiranje' na društvenim mrežama Vlada plaća 6.000 kuna mjesečno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Odjelu za online komuniciranje Vlade RH rade četiri osobe - jedna u stalnom radnom odnosu, jedna po principu 'rotirajuća vrata', jedna osoba po ugovoru o djelu te jedna preko studentskog ugovora.

Iako je Vladina internet ofenziva na društvenim mrežama predstavljana kao volonterski rad, Vlada je danas objavom na Twitteru pokazala kako to nije slučaj.

Pročitajte i ovo Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

>> Josipović: I ja sam volontirao, razmišljam da u svojem Ured angažiram mlade

'U Odjelu za online komuniciranje trenutačno je angažirana jedna državna službenica u stalnom radnom odnosu, jedan državni službenik primljen na temelju principa rotirajuća vrata, dakle na mandat koji je vezan uz mandat predsjednika Vlade. Samo jedna osoba angažirana je na ugovor o djelu. Također, jedna je osoba u angažmanu preko studentskog ugovora, a jedna je plaćena isključivo tijekom školskih praznika jer je riječ o srednjoškolcu', stoji u objavi Vlade na Twitteru.

Jedini ugovor o djelu, spomenut u objavi, kreće se između pet i šest tisuća kuna netto. 'Dolaskom u Vladu 23. prosinca, zatekli smo šest osoba na ugovoru o djelu koji su otkazani. Oni su se kretali u iznosima od 3.500 do 7.500 kuna. Kroz godine bilo je i ugovora o djelu u iznosima višim od 15.000 kuna, a broj angažiranih na ugovor o djelu u pojedinim mjesecima dosezao je i do 15 ljudi', ističe se u objavi.

O radu na društvenim mrežama u sklopu Vlade, iz Banskih dvora su već ranije dali odgovore. 'Uredbom o Uredu predsjednika Vlade RH (koji je stupio na snagu 12. siječnja 2012.) formiran je Odjel za online komunikaciju - do tada ta radna mjesta nisu postojala. Slične poslove radila je u prošloj Vladi skupina ljudi na ugovor o djelu. Ustroj više odjela je u tijeku, a Vlada će do okončanja ustroja rad volontera pokušati regulirati ugovorom o djelu. Sigurno ni na koji način ne krši i neće kršiti zakon', podsjećaju u Vladi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene