Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vojnić: Smijenjen HDZ-ov načelnik Nebojša Andrić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko vijeće Vojnića izglasalo je danas nepovjerenje HDZ-ovu načelniku Nebojši Andriću, a za to je, osim oporbe, glasovao i koalicijski SDSS, ali i HDZ-ova predsjednica vijeća Božidara Turnšek.

Od trinaest vijećnika, sjednici je prisustvovalo njih jedanaest, a za smjenu načelnika glasovalo je osam vijećnika, tri iz SDP-a, jedan iz HNS-a i nezavisni Milan Lončar (svi iz dosadašnje oporbe), ali i dvojica SDSS-ovih vijećnika s kojim je HDZ obnašao vlast te predsjednica vijeća Turnšek.

Pročitajte i ovo Kaznene prijave zbog bespravne gradnje - 4 Zaradio kaznenu prijavu HDZ-ov načelnik gradi bez dozvole, a za sve krivi Dnevnik Nove TV: "Zamislite da sam umro, vi ste oštetili zajednicu, ja sam nebitan" Ilustracija Pokrenuta istraga Bivši načelnik policije obavještavao osumnjičenika o istrazi koja se vodila protiv njega

Protiv odluke glasovala su samo trojica HDZ-ovih vijećnika.

Na sjednici nije bilo rasprave, čak nije ni pročitan Zahtjev za smjenu, koji su 18. kolovoza podnijela šestorica vijećnika, predvođena SDP-om, zbog Andrićevih prijedloga da se Srpskome kulturnom društvu Prosvjeta - pododbor Vojnić oduzmu prostorije za rad, Sportskom društvu Petrova gora zabrani korištenje nogometnog igrališta, te da se skine ćirilična natpisna ploča sa zgrade Općine. 

Među ostalim u tom zahtjevu piše i da je Andrić svojom politikom kompromitirao 13 godina napora da se među Hrvatima, Srbima i Bošnjacima uspostavi povjerenje i tolerantan odnos.

Nakon izglasavanja nepovjerenja Andrić je rekao kako je jasno da je osuđen i prije sjednice vijeća, a da mu danas nije pružena ni prilika da obrazloži okolnosti.

U izjavi za medije predsjednik općinske organizacije SDP-a Branko Eremeć rekao je da osmero vijećnika čini novu većinu u vijeću, te da će u roku od deset dana oni predložiti kandidata za novog načelnika.

SDP ima važnu ulogu u ovom vijeću, i aktivno ćemo sudjelovati u donošenju odluka, ali nećemo preuzeti izvršne funkcije u ovom razdoblju do lokalnih izbora, kazao je Eremić.

Predsjednica vijeća Božidara Turnšek rekla je da od županijske organizacije i Suda časti nije dobila nikakvu odluku o tome da ju se eventualno izbacuje iz stranke, već samo potvrdu da je Općinski odbor HDZ-a Vojnić dostavio zahtjev za njezinim brisanjem iz evidencije.

Dodala je da ni za današnju odluku o (ne)povjerenju Andriću nitko na nju nije vršio nikakav pritisak, te je izjavila da ona sama člansku iskaznicu neće vratiti, niti se misli žaliti na odluku Časnog suda koji bi odlučio o njezinu izbacivanju iz stranke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene