Obavijesti Video Pretražite Navigacija
gost Dnevnika Nove TV

Vojni analitičar Mandić o Macronovoj poruci: "Više nema zastrašivanja iz Kremlja"

Aktualno Galerija Ivica Mandić za Novu TV Ivica Mandić za Novu TV Foto: DNEVNIK.hr Ivica Mandić, vojni analitičar Ivica Mandić, vojni analitičar Foto: DNEVNIK.hr Ivica Mandić, Romina Knežić i Petar Pereža Ivica Mandić, Romina Knežić i Petar Pereža Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivica Mandić za Novu TV Galerija 1/4 >>
Vojni analitičar Ivica Mandić gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je komentirao posljednja zbivanja oko rata u Ukrajini.

Francuska vojska na tlu Ukrajine, ili bilo koja druga iz zemalja Europske unije, je li to realan scenarij, zanimalo je voditelje Dnevnika Nove TV.

"Izišla je u javnost priča koja inače se raspravlja zadnjih 6,7 mjeseci. Koncept njezin puno ranije, jer je otac koncepta samodostatnosti EU Macron. Sad su nešto javno izjavili i vjerojatno dobro razmišljaju zašto su javno rekli. Nisam vidio operativni plan niti odluku da će netko slati vojsku. Zemlje o tome razmišljaju, ali iz drugih razloga. EU je rekla svijetu da Ukrajina neće izgubiti rat, ma koliko to koštalo i trajalo", rekao je Mandić.

Na ove najave Macrona reagirao je odmah i Kremlj, pitanje je i koliko su ovakve poruke zabrinjavajuće.

Pročitajte i ovo VAR Uvjerljiv odgovor Mislite li da je suđenje u HNL-u pristrano? Evo kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

Vojni analitičar kaže kako je Francuska nuklearna sila čiji je nuklearni potencijal vjerodostojan, a smatra kako predsjednik Macron ne želi rat s Rusijom.

"Ova poruka se treba drugačije tumačiti. Uopće me više ne možete zastražiti ni sa čim što govorite iz Kremlja i sad vas je bilo dosta, prekršili ste svaku mjeru", rekao je Mandić i dodao kako Macron ima čime zaprijetiti i to vrlo ozbiljno.

Pročitajte i ovo Slanje zapadnih trupa u Ukrajinu - 5 Europa podijeljena Rasprava i tenzije između Pantovčaka i Banskih dvora: Na mogućnost slanja europskih vojnika u Ukrajinu reagirala i Moskva

Istodobno vidimo da Sjeverna Koreja šalje na tisuće kontejnera streljiva Rusiji, radi li se o pokazivanju mišića, pitali su još voditelji Devnika Nove TV. Mandić kaže: "To pitanje zanimljivo djeci, ali za ozbiljne ljude nije".

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene