Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vođu mudžahedina iz BiH šalju u Hrvatsku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neformalni vođa zajednice bivših mudžahedina u Bosni i Hercegovini Abu Hamza mora napustiti tu zemlju, a ako ga ne bude moguće vratiti u Siriju, državu u kojoj je rođen, bit će protjeran u Hrvatsku.

Prema navodima te TV kuće bosanskohercegovački je sud odbio je Abu Hamzinu žalbu na odluku kojom mu je uskraćeno pravo na azil u toj zemlji. 

Pročitajte i ovo Ljubuški i Široki Brijeg pred izbore (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Potreban razgovor Hrvate u BiH brine budućnost nakon novih izbora: ''Hrvatski političari ne vode dovoljno računa o nama'' Za sebe kažu kako su nevidljiva djeca, zaboravljeni i marginalizirani od društva (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Tragične životne sudbine Oni su ''nevidljiva djeca'': Zaboravljeni su i marginalizirani od društva

Ta je žalba bila zadnji pravni lijek koji je Abu Hamza mogao iskoristiti u nastojanjima da ostane u BiH pošto mu je u postupku revizije oduzeto bosanskohercegovačko državljanstvo koje je stekao u ratu na temelju pripadnosti postrojbi službeno u sastavu Armije BiH.

Prema bosanskohercegovačkim zakonima Abu Hamza, podrijetlom Sirijac, nakon sudske odluke, kojom je potvrđeno da mu je odbijen azil, mora napustiti BiH u roku od 15 dana.

Zakonom je predviđeno da se deportira u državu podrijetla, a ako to nije moguće, u zemlju iz koje je došao u BiH, a to je u ovom slučaju Hrvatska.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene