Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Negiraju sve

Vodstvo HDZ-a: Demokracija i pučistički pokret ne idu zajedno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet i više istaknutih članova vodstva stranke negirali su danas medijske napise o planiranju puča u stranci ističući kako demokracija i pučistički pokret ne idu zajedno.

'Ja sam se uvijek borio za demokratske EU standarde unutar HDZ-a, demokracija i pučistički pokret ne idu zajedno. S tim nemam nikakve veze', odgovorio je Prgomet na novinarsko pitanje je li on jedan od pučista prije početka sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Smatra da će se uvijek u medijima, nakon uspjeha HDZ-a, naći članci koji će problematizirati nešto što kao problem i ne postoji. Prgomet je rekao da se svi problemi u stranci kao i dosad, trebaju rješavati na stranačkim tijelima. Upitan slaže li se s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom o načinu vođenja stranke, rekao je da na svijetu ne postoje ljudi koji se u svemu slažu te ako postoje razmimoilaženja onda se ona iznose na stranačkim tijelima.

'Ja nisam od toga nikad bježao niti ću bježati' kazao je.

>> 'Trebaju nam hitne odluke, zemlju neće pokrenuti isprazne riječi premijera'

Na pitanje očekuje li da će Predsjedništvo danas službeno odlučiti o izbacivanju Jadranke Kosor iz stranke Prgomet je odgovorio da ne zna hoće li to biti na dnevnom redu.

Član predsjedništva Oleg Butković također smatra da u HDZ-u ne postoje pučisti rekavši da je to 'nemoguća misija'.

Ana Lovrin kazala je da mediji svašta pišu, a Josip Lucić ocijenio je to najvećom glupošću. 'Kome samo trebaju takve informacije. Očito to smeta onima koji ne mogu razumjeti da HDZ raste i ima sve bolje rezultate', rekao je Lucić.

I Domagoj Ivan Milošević besmislenim smatra medijsko špekuliranje da sudjeluje u puču. 'Vjerojatno se taj spin pojavio kako bi neki poslije pobjede HDZ-a na izborima za Europski parlament umanjili tu pobjedu', kazao je. Istaknuvši da je HDZ pod vodstvom Tomislava Karamarka postigao odličan rezultat Goran Soldo je ocjenio da su rezultati izbora za EP bili jedna vrsta referenduma kojim su građani pokazali da Hrvatska ne ide u dobrom gospodarskom smjeru i time ocijenili rad Milanovićeve vlade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene