Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripreme za vodeni val

Vodostaj Dunava i Drave u porastu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodostaj Dunava u Baranji je u porastu te se tijekom dana očekuje proglašenje izvanredne obrane, a u porastu je i vodostaj Drave u Osijeku pa se očekuje da će tijekom dana biti proglašenje redovne obrane od poplava, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje u 10 sati.

Stanje je na području Osječko-baranjske županije inače je stabilno i pod kontrolom, a ekipe vatrogasaca na ugroženim područjima ispumpavaju vodu iz objekata (bunara, podruma) i obiteljskih kuća, navode iz DUZS-a. U Baranji se obilazi i kontrolira cijeli nasip na Karašici iako su sinoć ukinute mjere izvanrednog stanja i izvanredne obrane, te su trenutno na snazi mjere redovne obrane od poplava.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Austriji Nesreća na Dunavu: Kruzer pun putnika udario u betonski zid, ima ozlijeđenih Josip Đurković o suši Velike suše Alarmantna situacija u Slavoniji, otkazuju kruzeri, ribe se ne mrijeste: "Nedostaju nam količine snijega u Alpama"

Izvanredne mjere obrane od poplava na području Vukovarsko-srijemske županije na snazi su za rijeku Vuku kod Tordinaca. Vodostaj je dostigao +478 cm i stagnira. Stanje je pod kontrolom, a sve nadležne službe spremne su za dolazak vodenog vala na Dunavu. U zadnja 24 sata vodostaj Dunava u Vukovaru je porastao za 24 cm. Grade se zečji nasipi i prepreke, a vodeni val se očekuje oko subote. Na području Virovitičko-podravske županije na snazi je mjera pripremnog stanja obrane od poplava na slivnom području Karašica-Vučica.

>> Batina: Dunav nemilosrdno raste, pripreme za val

Na području Brodsko-posavske županije, navodi DUZS, u protekla 24 sata nije bilo oborina pa su svi vodostaji u opadanju, a na snazi ostaju mjere pripravnosti za rijeku Savu. U toj županiji još uvijek ima problema s pitkom vodom te se i dalje preporuča korištenje alternativnih načina opskrbe. Preporuka o obaveznom prokuhavanju vode ukinuta je na području Davora, Orubice i Vrbja. Na području Požeško-slavonske županije stanje je normalizirano. Vodostaji rijeka na cijelom slivu su u daljnjem padu, a voda se s poplavljenih područja gotovo u cijelosti povukla. Pripadnici Hrvatske vojske započet će s obranom Iloka od poplava, a vodeni val u tom kraju se očekuje u nedjelju. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene