Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vodice dobile akvarij

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vodicama je danas otvoren Akvarij i muzej pomorske tradicije, prvi takve vrste u Šibensko-kninskoj županiji. Projekt koji je potaknuo privatni poduzetnik Ivo Pelajić vrijedan je 6,6 milijuna kuna.

Dio novca vlasnik je osigurao zajmom pribavljenim preko županijskog Centra za poduzetništvo.  

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesvakidašnja situcija Aktiviran alarm u muzeju, vatrogasci se šokirali kad su shvatili uzrok Slika "Slike" su izložene Muzej umjetniku platio 67.000 eura za dvije slike, predao je prazna platna i nazvao ih "Uzmi novac i bježi"

Arheološka građa muzeja u Vodicama posuđena je iz Muzeja grada Šibenika, a dio je vlasništvo privatnih skupljača, rekao je Pelajić. 

Istaknuo je da muzej sadrži stare ribarske alate, brodske makete, ali i predmete pronađene na podmorskim arheološkim nalazištima koji datiraju od 3. stoljeća prije Krista do srednjeg vijeka. 

"Akvarijski dio se sastoji od 18 jedinica, 50 vrsta riba i 150 riba isključivo jadranskih, koje su razvrstane po staništima u plitkom i dubokom moru", naglasio je Pelajić.

Riječ je o ribama koje većinom možemo naći u šibenskim, vodičkim i kornatskim vodama, dodao je. 

Akvarij i muzej pomorske tradicije nalazi se na dvjema etažama na ukupno oko 300 četvornih metara prostora. 

Do sljedeće turističke sezone Pelajić kani proširiti zbirku na konačnih 640 metara, a u tome očekuje pomoć ministarstava kulture i mora, turizma, prometa i razvitka te grada Vodica i Šibensko-kninske županije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene