451777
451777
451777
451777
451777

Vodeći europski stručnjaci za pomorsko pravo na konferenciji u Splitu

Split će tijekom sljedeća dva dana ugostiti najpoznatije stručnjake pomorskog prava na prvoj Međunarodnoj znanstvenoj konferenciji pod nazivom "Suvremeni izazovi pomorske plovidbe".

 
 
 
 
Foto: ISCML Split
Foto: ISCML Split

U organizaciji Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu sudionici će moći čuti izlaganja renomiranih pomorskopravnih znanstvenika iz Velike Britanije, Nizozemske, Italije Belgije, Slovenije o aktualnim temama poput sigurnosti plovidbe, migracija na moru, zaštite okoliša, kibernetičkog kriminala, odobalnog istraživanja nafte i plina...

"Ideja o organiziranju prve međunarodne konferencije iz pomorskog prava javila se kao odgovor na stalnu potrebu razvijanja pomorske kulture i podizanja pomorskog znanja na viši nivo. Također, pitanje usklađivanja naših propisa s propisima EU od velikog je značaja i za našu granu prava te će i o tome biti riječi na našoj Konferenciji", kazala nam je dr.sc. Petra Amižić Jelovčić, predsjednica Organizacijskog odbora ISCML Splt 2016 i izvanredna profesorica Katedra za pomorsko i opće prometno pravo na Pravnom fakultetu u Splitu.

Stručnjaci iz 8 država

Istaknula je kako će na Konferenciji sudjelovati preko 40 referenata iz 8 država , uključujući Republiku Hrvatsku.

"Upravo toliki broj stručnjaka i znastvenika iz pomorskog prava omogućit će sigurno razmjenu mišljenja i stavova o recentnim i budućim trendovima u pomorskom pravu što je u konačnici i cilj Konferencije", kazala je Amižić Jelovčić i izrazila zadovoljstvo što se konferencija odvija u godini kada Pravni fakultet u Splitu slavi 55 godina neprekidnog rada i djelovanja.

Promocija Splita

Kazala nam je kako će konferencija ujedno biti i idealan način za promoviranje grada Splita kao centra Dalmacije.

"Split je grad koji ima jako pomorsko gospodarstvo i izuzetno kvalitetne pomorkopravne stručnjake, i koji bi u budućnosti u većoj mjeri trebao kreirati pomorsku politiku Republike Hrvatske", kazala je Amižić Jelovčić.

Konferencija se pod pokroviteljstvom Ministarstva pomorstva prometa i infrastrukture, te potporu Grada Splita i Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Split odvija od 29. do 30 rujna.

 

 

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se