Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagreb

Voda u zagrebačkim fontanama NIJE za kupanje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vode u fontanama nisu namijenjene kupanju ni piću, a iz Zavoda za javno zdravstvo 'Andrija Štampar' napominju kako se ljudi u zagrebačkim fontanama kupaju na vlastitu odgovornost.

Voditeljica Odjela za zdravstvenu ispravnost i kvalitetu voda Sonja Tolić u zagrebačkom Zavodu za javno zdravstvo 'Andrija Štampar', izjavila je kako, budući da voda u zagrebačkim fontanama nije namijenjena kupanju niti je za piće, ispitivanje njene zdravstvene ispravnosti ne podliježe zakonskoj regulativi, kao što je to, primjerice, slučaj kod bazena.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene Tomislav Tomašević Mnoge nikad nisu ispražnjene Tomašević: Od 1. svibnja besplatno će se prazniti septičke jame

>> HIT u Zagrebu - kupanje u Bandićevim fontanama!

Kazala je i da se zdravstvena ispravnost vode u fontanama, ukoliko je riječ o vodi iz centralnog vodoopskrbnog sustava, kontinuirano provodi prema programu monitoringa, tri puta tjedno. Premda ima izuzetaka, većina fontana u središtu grada ima vodu iz vodovoda.

Zbog visokih temperatura ovoga ljeta u Zagrebu, neki su građani, pretežito mlađe dobi, odlučili osvježenje potražiti u zagrebačkim fontanama, a čini se kako je za kupanje i osvježavanje najpopularnija postala nova 'Bandićeva' fontana na Trnju, u blizini Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je kako će slijedeće godine Zagreb dobiti novi aqua park na Bundeku, s smatra da će tada biti i manje kupanja u fontanama.

'Želimo kupanje s fontana preseliti na Bundek. Tada će se djeca manje brčkati u fontanama. Morate im dati alternativu, a ne im priječiti da se brčkaju', rekao je jučer Bandić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene