Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Normalizacija

Voda se povlači iz Kosinjske doline

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon više od dva tjedna stanje na poplavljenom području Kosinjske doline u Lici se normalizira.

Voda se povukla s prometnica i jutros su lokalne ceste za Donji i Gornji Kosinj, Rudinku, Lipovo polje i Kosinjski Bakovac ponovno prohodne. Još je jedino odsječen zaselak Podjelar pa na tom području još dežuraju čamci HEP-a i Stožera za obranu od poplave.

Pročitajte i ovo Župnik u čamcu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Uskrs na vodi Velečasni Pero do svojih župljana može jedino čamcem, stanovnici Kosinjske doline strahuju od novih poplava Na udaru nabujalih rijeka i ove su godine ista mjesta (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Provjereno obišlo poplavljena područja Zašto su na udaru nabujalih rijeka uvijek ista mjesta? "Živi pakao. Pakao je mala riječ za taj doživljaj jer ja sam čovjek koji je prošao rat"

>> Vodostaji karlovačkih rijeka u padu, voda se povlači na području Kosinja

U Hrvatskim vodama jutros se doznaje da su ukinute izvaredne mjere obrane od poplave, a voditelj tamošnje ispostave Mladen Vodička izjavio je da se tijekom dana očekuje ukidanje i redovnih mjera obrane što znači da će se stanje na tom području gotovo potpuno normalizirati.

Noćas je u Lici pao novi snijeg - u Gospiću 19, a na Zavižanu 22 centimetra, koji s obzirom na najavu stabilnijih meteo prilika ne bi trebao dodatno prouzročiti eventualni nagli porast vodostaja ličkih rijeka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene