Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kiša i dalje pada

VIDEO Voda prijeti Hrvatskoj: Izlila se Orljava, zatvorene su pruge, a u Samoboru nastalo klizište!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za promet je zatvorena dionica pruge Lipovljani - Banova Jaruga, po četvrti put se izilila Orljava, a u Samoboru je proklizila cesta.

Velikom dijelu zemlje prijeti mogućnost od poplava, grade se začji nasipi, a stanovništvo danonoćno dežura. Osim Letovanića koji ponovno, nakon sedam mjeseci, vodi borbu s poplavama, voda prijeti i ostatku zemlje, a kiša ne prestaje padati.

Pročitajte i ovo Prizori iz Dubaija jako nevrijeme FOTO/VIDEO Dubai paraliziran poplavama: Apokaliptični snimci potopa, grad u potpunom kaosu Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje

U srijedu oko 17:15 sati zbog velike količine padalina, tlo je popustilo, a asfaltirana cesta na dijelu iza mjesta Budinjak prema mjestu Gornja Vas proklizila je za čak 10 metara.

Sanacija klizišta je u tijeku.

Rijeka Orljava poplavila područje od Orljavca do Drškovaca

Naselja uz rijeku Orljavu na potezu od Orljavca do Drškovaca poplavljena su po četvrti put ove godine. Poplavljena su polja, gospodarske zgrade, staje, a voda nadire u kuće i podrume. Svinje i ovce su ostale zarobljene vodom.

Zatvorena dionica Lipovljani - Banova Jaruga

Zbog opasnosti od mjestimičnog izlijevanja rijeke Pakre i mogućeg oštećenja kolosijeka za željeznički promet HŽ Infrastruktura zatvorila je danas u 10,25 sati prugu između kolodvora Lipovljana i Banove Jaruge na magistralnoj pruzi Dugo Selo – Novska.

Stoga će u unutarnjem prijevozu putnike na relaciji Banova Jaruga – Novska do daljnjega prevoziti autobusi, dok međunarodni vlakovi broj 210 (Vinkovci – Villach Hbf) i broj 415 (Zürich – Beograd) voze pomoćnim prijevoznim putem Novska – Sisak – Zagreb Glavni kolodvor i obratno. Iz HŽ-a mole putnike za razumijevanje i strpljenje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene