Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro odluka o stečaju

Voda došla do grla, a ništa od plaća do Božića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnicima Peveca do Božića se ipak neće ispaliti jedna plaća, kako je najavljeno.

Zdravko Pevec je od Trgovačkog suda u Bjelovaru tražio novu odgodu stečaja, ali i predložio strateškog ulagača koji bi tvrtku trebao spasiti. Nije mogla. Zdravko Pevec nije želio pred kamere, svoje je rekao na sudu. Iz Austrije mu stiže posljednja slamka spasa - strateški ulagač. 'Donio je kopiju ugovora o ulaganju iz čega proizlazi da bi taj strateški ulagač mogao uplatiti 300 milijuna eura u određenom roku', rekao je Darko Šket privremeni stečajni upravitelj. Pevec je stoga zatražio novu odgodu stečaja. S 300 milijuna eura tvrtka Pevec Bjelovar mogla bi podmiriti sva dugovanja koja iznose 600 milijuna kuna. Sutkinja je zatražila izjavu ulagača o pristupanju dugu ovjerenu od javnog bilježnika te bankovno jamstvo.

Pročitajte i ovo Plaće - 2 hladan tuš Veliko razočaranje za mnoge radnike u javnom sektoru: "To stvarno nije pošteno"; Ministar u Dnevniku Nove TV objasnio što se dogodilo Slika nije dostupna Traže isplatu bar dvije plaće Nema dogovora: Radnici Peveca odbili prekinuti štrajk

Voda došla do grla

'Radnici su se protivili odgodi stečajnog postupka', rekla je Božica Jurec iz sindikata. 'Možemo dati šansu poslodavcu još jedno dva do tri tjedna, do 15. siječnja. Onda nastaviti dalje sa stečajnim postupkom', rekao je Naser Shabani, pravni zastupnik Peveca. No, radnicima je voda došla do grla. Na puricu, bakalar i druge blagdanske delicije više ni ne računaju. Oko dvije tisuće radnika već mjesecima nisu primili ni kune na svom računu, a ni obećane plaće do Božića sigurno nema. 'Osim ako se izvrši jedan dio tog ugovora, a u tom ugovoru stoji da bi 50 milijuna eura bilo uplaćeno u roku od deset dana', kaže Šket.

>> Pevec zaštitari radnicima brane pristup

>> Pevecovi: Iz garaže krenuli, u nju se i vratili

Borba za preživljavanje se nastavlja. Postupak koji se vodi u Bjelovaru odnosi se na šest od 14 Pevecovih centara. S Trgovačkim sudom u Zagrebu još nije odlučeno hoće li doći do spajanja postupaka. Odluka o pokretanju ili povlačenju stečajnog postupka bit će donesena na Badnji dan. Za to vrijeme i centri zjape prazni, s imovinom koja propada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene