Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokantne snimke

VIDEO: Prve snimke kokoši koje umiru do gladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da država ne funkcionira najbolje, pokazuje sudbina Poljoprerade. Radnici mjesecima nisu primili ni kune, dvije godine im nisu uplaćeni doprinosi dok je država dopuštala vlasnicima milijunske porezne dugove i odgodu plaćanja.

U suprotnom, stečaj bi davno bio otvoren i radnici bi znali na čemu su. Ovako su im umjesto svih prava preostali tek paketi pomoći. I ovaj slučaj, počela je istraživati policija. Pljeskali su radnici sindikalnim govornicima, no mnogo riječi, ali bez pomaka. Solidarnost tek od tvrtki nešto boljeg statusa, a umjesto plaće radnici Poljoprerade tako su u redu za pakete pomoći.

I osnovne potrebe za te ljude postale su luksuz. Strah od kamera davno je zaboravljen, a radnici Poljoprerade u svojoj mučnoj životnoj epizodi, nisu zaboravili na pristojnost. 'Zahvaljujem se u ime dobrog ovog naroda koji su nam pomogli, nažalost, s ovim da sam ispala s 35 godina radnog staža na ovu pomoć', rekla nam je radnica Slavica Bišćan. Najljepše godine života za mnoge su postale životarenje bez budućnosti. 'Imamo dvije kćeri, one nam pomažu, imam sestre ja, ima moj muž sestre i one nam uskaču u pomoć, tak da preživljavamo s time', ističe 28-godišnja Jelena Grdić.

Peradarnik u kojem su radili je bez mogućnosti pristupa, a zaštitari motre svaki pokret. Prve snimke strave ipak su objavljene. 'Te slike su očajne, mi koji smo to vidjeli unutra, kad kokoši počnu jest same sebe, kad počne kanibalizam, to stvarno nije preporučljivo da vidi onaj tko nema želudac za to', priča Ivica Rogić. I doista, nije preporučljivo. Ministarstvo poljoprivrede osiguralo je hranu za životinje, a radnici rješavanje svoje egzistencije tek trebaju dočekati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene