Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obavijest iz HŽ-a

Vlakovi se prilagođavaju zimskom računanju vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog prelaska na zimsko računanje, u nedjelju 30. listopada, u 3 sata, svi vlakovi koji tada voze na prugama Hrvatskih željeznica bit će zaustavljeni na sat vremena u kolodvorima, koji su određeni u Pregledu čekanja vlakova, navode danas iz HŽ-a.

Vlakovi će stizati po voznom redu, bez kašnjenja, ali će jedan sat čekati u kolodvorima kako bi se prilagodili srednjoeuropskom zonskom vremenu, napominju u HŽ-u. Naime, prelaskom na zimsko računanje vremena, sat će se  pomaknuti za jedan sat unatrag, sa subote na nedjelju.

Radi se o šest vlakova i to jedan par vlakova na relaciji Beograd-Villach i obrnuto, jedan par vlakova na relaciji Zagreb-Split i obrnuto te vlakovi na relacijama Varaždin-Zagreb i Osijek-Zagreb.

Svi automatski uređaji koji pokazuju, registriraju ili daju točno vrijeme, podešavaju se da daju trenutačno važeće vrijeme. Također svi izvršni radnici koji rade u to vrijeme, pripremljeni su i upoznati sa svojim dužnostima kako bi se prilagodba obavila na propisan način, navode u HŽ-u. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Rok od 14 dana Strabag prijeti HŽ-u raskidom ugovora od 360 milijuna eura Mario Grbešić "Vlakovi su sigurni" Frontalni sudar vlakova izbjegnut za dlaku: "Ljudski faktor teško je izbjeći kada se dogodi situacija kao što je ova"

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene