Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen vozač

Detalji bizarne željezničke nesreće: "Vlak se zaustavio nakon gotovo 400 metara"

Aktualno Galerija Sudar vlaka i automobila ostavljenog na tračnicama, ilustracija - 6 Sudar vlaka i automobila ostavljenog na tračnicama, ilustracija - 6 Foto: DNEVNIK.hr Sudar vlaka i automobila ostavljenog na tračnicama, ilustracija - 5 Sudar vlaka i automobila ostavljenog na tračnicama, ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr Sudar vlaka i automobila ostavljenog na tračnicama, ilustracija - 4 Sudar vlaka i automobila ostavljenog na tračnicama, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Sudar vlaka i automobila ostavljenog na tračnicama, ilustracija - 3 Sudar vlaka i automobila ostavljenog na tračnicama, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Sudar vlaka i automobila ostavljenog na tračnicama, ilustracija - 2 Galerija 1/6 >>
Nesvakidašnji prizor na pruzi Zagreb - Vinkovci, nedaleko od Vrpolja. Usred ničega strojovođa je naletio na ostavljeni automobil. Nije bilo stradalih. Pruga je na tom dijelu oštećena, putnici su prevezeni zamjenskim vlakom.

Automobil na koji je naletio putnički vlak uništen je u potpunosti.

"Dvadesetšestogodišnjak je upravljao osobnim automobilom krećući se poljskim putem, a potom je prešao na južni kolosijek željezničke pruge gdje se automobil zaglavio, vozač je prije naleta vlaka napustio osobni automobil", rekla je Kata Nuić, glasnogovornica PU brodsko-posavske.

Kako i zašto se automobil našao ispred lokomotive koja na tim dijelovima postiže brzinu i do 160 kilometara na sat, još uvijek nije poznato.

"Vlak koji je prometovao iz Zagreba prema Vinkovcima naletio je na osobni automobil na otvorenoj međunarodnoj pruzi, dakle nasred kolosijeka. Valja napomenuti da se ondje ne nalazi nikakav željezničko cestovni prijelaz, već se vozač doslovno s automobilom popeo na prugu", pojasnila je Željka Miša, glasnogovornica HŽ infrastrukture.

Pročitajte i ovo Vojska pomaže u borbi s poplavama, ilustracija - 1 SRUUK poslao upozorenje FOTO/VIDEO Duž Drave traje utrka s vremenom, stigla i vojska. Reporterka Dnevnika Nove TV: "Na sreću, nije se obistinila najgora prognoza. No još nije sve gotovo"

Lokomotiva je skliznula iz tračnica. Nitko od putnika nije ozlijeđen. Putovanje su nastavili zamjenskim vlakom.

"Tijekom cijeloga dana sanirao se taj oštećeni kolosijek, koji je potom i pušten u promet, ali je brzina ograničena na 50 kilometara na sat jer još uvijek nije u funkciji taj signal koji je oštećen on će biti u funkciji tijekom sutrašnjeg dana kada će se i promet normalizirati", dodala je Miša.

Vlak se nakon naleta na automobil zaustavio nakon gotovo 400 metara, uz oštećenja pruge i kolosijeka.

"Policijski službenici su uhitili dvadesetšestogodišnjaka nad kojim je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog dijela dovođenja u opasnost života i imovine, opće opasnom radnjom ili sredstvom", rekla je Nuić.

Pročitajte i ovo Slavko Tucaković, vatrogasni zapovjednik Nema odmora Čeka se vrhunac vodenog vala na Dravi, glavni vatrogasni zapovjednik: "Sigurno će još 10-ak dana to trajati, cijela ta priča"

Iz HŽ-a apeliraju na odgovorno ponašanje na prugama. U cijeloj zemlji više je od 1400 pružnih prijelaza. No i na mjestima gdje je dopušten prijelaz pruge, valja biti iznimno oprezan.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene