Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Orepić:

'Potrebne su nam prilagodbe kako bi prekinuli krijumčarske puteve'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić izjavio je u utorak, u Župi dubrovačkoj kako su Europi potrebne ozbiljne prilagodbe u smjeru konačnog prekidanja krijumčarskih ruta i uspostavljanja sigurnih migracijskih puteva pri čemu zaštitu trebaju dobiti oni kojima je to zaista potrebno.

Na Ministarskoj konferenciji koja se održava u u sklopu Salzburškog foruma, Orepić je istaknuo kako je migracijska kriza razotkrila "strukturalne slabosti naših relevantnih sustava". 

Pročitajte i ovo Ilustracija Tri osobe ozlijeđene Muškarac koji je prevozio migrante pokušao pobjeći policiji: Zabio se u stup, a onda i u policijski automobil Istraga oko nesreće - 5 Užas na A1 Istraga stravične nesreće još traje: Mnogo je toga nejasno, ali neke sumnje postoje

Dodao je da su potvrdili nužnost zajedničkog pristupa, te da je pozdravljena i reforma zajedničkog europskog sustava azila.

"Zaključeno je kako zaštitu trebaju dobiti samo oni kojima je to zaista potrebno", rekao je Orepić, dodavši kako se postojeću suradnju treba pojačati i razmjenom informacija zbog čega su potrebni jači i učinkovitiji informacijski sustavi.

Ministarska konferencija bavi se temama važnima za europsku i međunarodnu sigurnost u području zakonitih i nezakonitih migracija i azila, te izazova povezanih s upravljanjem granicama na europskoj i regionalnoj razini. U njezinom radu sudjeluju ministri unutarnjih poslova država članica Salzburškog foruma i država Skupine prijatelja, kao i predstavnici europskih ustanova i agencija, međunarodnih organizacija i partnera.

Na konferenciji se očekuje donošenje strateškog okvira za djelovanje do kraja 2016., a bit će usvojena i zajednička deklaracija koja će sadržavati smjernice za daljnje djelovanje i dijalog u području unutarnjih poslova. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene