448805
448805
448805
448805
448805

Orepić demantira Kovača: Žice neće biti

  • , 02.09.2016., 13:41
  • Autor:
  • komentara

"Žice neće biti", poručuje tehnički ministar policije na pitanje medija da komentira izjavu kolege ministra Mire Kovača o postavljanju iste na granicu.

 
 
 
 
Orepić o migrantima (VIDEO: VIjesti u 14)
Orepić o migrantima (VIDEO: VIjesti u 14)

Tehnički ministar policije Vlaho Orepić demantirao je u petak izjavu kolege Mire Kovača iz tehničke Vlade, koji je rekao da će i Hrvatska podići bodljikavu žicu na svojoj granici, ako se pokaže potreba za tim.

"Žice neće biti", poručio je kratko i jasno Orepić. Dodao je da imamo potencijale koji mogu djelovati vrlo brzo i da je Hrvatska spremna za eventualni novi izbjeglički val.

"Mi smo definitivno postali kreatori i nositelji sigurnosne europske politike. Početkom listopada održat ćemo pokaznu vježbu na Jadranu u organizciji MUP-a, Ministarstva obrane i Frontexa te pokazati sposobnost da schengenski prostor čuvamo i na moru", istaknuo je Orepić.

"Na operativnoj razina Hrvatska je dobar partner i prijatelj susjedima na rješavanju ovih problema. Sigurna smo zemlja, izvršavamo svoje obveze. Hrvatska je prije svega humana i prijateljska zemlja", poručio je tehnički ministar policije.

Orepić je komentirao i slučajeve ilegalnih prelazaka granice, koji su u Tovarniku redovita pojava. "Ima tih pokušaja ilegalnog prelaska granice, ali dobrom suradnjom i trudom policajaca vraćamo takve osobe u zemlju porijekla", istaknuo je.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se