Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOĆNI LET

Hitan poziv iz Dubrovnika: Vladinim zrakoplovom ponovno spašen život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kasno sinoć iz dubrovačke Opće bolnice prenijeli su Županijskom centru 112 zahtjev za hitnim korištenjem zrakoplova Vlade Republike Hrvatske u medicinskom prijevozu pacijenta za Zagreb.

"Razlozi podnošenja zahtjeva za usluge zrakoplova bili su moždano krvarenje sredovječnog pacijenta, inače našeg sugrađanina, ali i činjenica da zbog loših vremenskih uvjeta helikopter nije mogao letjeti", rekla je šefica Odjela anesteziologije i intenzivnog liječenja Opće bolnice Dubrovnik dr. Marija Doršner, prenosi Dubrovački vjesnik.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Vlada je vrlo brzo odobrila korištenje zrakoplova pa je on odmah krenuo za dubrovačku zračnu luku u Čilipima i s pacijentom već oko 3 sata poletio za Zagreb.

Podsjetimo, Vladin zrakoplov već se nekoliko puta dosad koristio za medicinski prijevoz u otežanim vremenskim uvjetima pa je tako jednom prilikom njime iz Splita u Zagreb prebačeno srce koje je trebalo biti transplantirano pacijentu, drugi put iz Dubrovnika u Zagreb prevezen je pacijent s prijelomom vratne kralježnice, a jednom je intervenirao i u novogodišnjoj noći, kada je hitno trebalo prebaciti pacijenticu iz Dubrovnika u KBC Zagreb. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene