Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukinuta presuda za Fimi mediju

'Naravno da HDZ ne mora vratiti novac'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za Dnevnik Nove TV odluku Vrhovnog suda komentirao je pravni zastupnik HDZ-a Vladimir Terešak.

Tijekom cijelog postupka Fimi media Hrvatsku demokratsku zajednicu pravno je zastupao Vladimir Terešak. Danas je Terešak za Dnevnik Nove TV rekao kako današnja odluka Vrhovnog suda znači da HDZ ne mora vratiti novac koji je trebala vratiti sukladno presudi Županijskog suda. 'Naravno da ne mora, ova presuda Županijskog suda u Zagrebu kao da nije ni postojala, ona je ukinuta i predmet je vraćen na prvostupanjski sud na ponovno suđenje', kaže Terešak.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u

TKO ĆE JAMČITI ZA SANADERA? 'Da može udahnuti malo 'čistog' zraka'

'Ovo što je sad izašlo u javnost je rješenje kojim se produljuje istražni zatvor prvookrivljeniku Ivi Sanaderu, a u tom rješenju se obrazlaže da je presuda ukinuta zbog više bitnih povreda odredbi kaznenog postupka i teške povrede prava na pravično suđenje, konfrontacijskog prava zajamčenog Konvencijom i Ustavom RH', dodaje Terešak.

Očekuje i da se ponovljeni postupak nađe pred novim Sudskim vijećem. 'U naknadnoj odluci Vrhovnog suda ćemo vidjeti je li Vrhovni sud usvojio naš prijedlog da se ponovljeno suđenje provede pred potpuno izmijenjenim vijećem Županijskog suda u Zagrebu', kaže pravni zastupnik HDZ-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene