Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz Kutjeva

Vladi prijeti prosvjed ogromnih razmjera ribara i seljaka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici 12 seljačkih udruga sastali su se danas u Kutjevu i Ministarstvu poljoprivrede uputili ultimatum.

Poručili su da ukoliko u roku od sedam dana nitko ne reagira na njihove zahtjeve od 1. ožujka zajedno s dalmatinskim i istarskim ribarima kreću u masovne prosvjede. Seljaci traže isplatu svih poticaja do 31. ožujka u cijelom stopostotnom iznosu jer im je Vlada umjesto 2250 kuna zbog nedostatka novca isplatila 600.

Pročitajte i ovo Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 5 Veliki prosvjed VIDEO Tisuće traktora stigle u Berlin, sprema se kaos: Zatvoren centar grada Slika nije dostupna Četverosatni sastanak Sastanak u Kutjevu bez dogovora - seljaci idu u prosvjed!

'Tražimo manje cijene zakupa državnih poljoprivrednih zemljišta', poručio je predsjednik Udruge poljoprivrednika 'Brazda' Matija Brlošić. Seljačke udruge još traže smanjenje cijena plavog dizela na 4 kune i što hitniju isplatu zaostalih kapitalnih ulaganja. Još zahtijevaju omogućavanje legalizacije postojećih objekata koji se koriste u poljoprivrednoj proizvodnji poput farmi i tovilišta kao i izradu i donošenje strategije poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj.

>> Seljaci: Vlada jedino ne štedi na lopovima!

'Ako se Ministarstvo poljoprivrede ne očituje u roku od sedam dana seljačke udruge 12 županija u suradnji s dalmatinskim i istarskim ribarima će od 1. ožujka krenuti u prosvjed', poručio je predsjednik Koordinacije seljačkih udruga požeško slavonske županije Dragutin Dukić. Seljaci su komentirali i nagli porast cijena kruha, mlijeka, voća i povrća za što optužuju Vladu koja, smatraju, pogoduje raznim lobijima i trgovcima. 'Hrana koja je poskupjela nije domaća i seljaci od tog poskupljenja nemaju nikakve koristi', uvjeren je predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka Mato Mlinarić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene