250331
250331
250331
250331
250331

'Oprostite, gdje se može prijaviti kada država vara građane?'

  • , 10.09.2012., 17:06
  • Autor:
  • komentara

Vlada RH je putem svog profila objavila da je Državni inspektorat omogućio prijavu povrede propisa putem internet stranica te je pozvala građane da zajedno učine Hrvatsku uređenijom zemljom. Obavijest je dobila niz negativnih komentara.

 
 
 
 

Vlada je na svom Facebook profilu građane obavijestila kako mogu uputiti prijave o povredi propisa putem interneta. 'Često nas pitate kako prijaviti kršenje propisa i rad na crno. Znate li da je Državni inspektorat omogućio prijavu povrede propisa putem internet stranica? Zajedno možemo učiniti Hrvatsku uređenijom zemljom', glasila je poruka na profilu.

>> Korisnik Facebooka Vladi: 'Evo, snalazim se...Na crno radim. Teško je!'

Obavijest u samo 45 minuta skupila 89 lajkova i 140 komentara, no uglavnom je riječ o negativnim komentarima. Jedan se komentator posebno osvrnuo na to što inspektorat ne odgovara na anonimne prijave. 'A zašto se neće razmatrati anonimne prijave kada je tih najviše. Nitko ne želi izgubiti posao na kojem radi. Ako prijavi anonimno nada se da će se stvari promjeniti na bolje i da će na poslu biti bolje. Ovako definitivno gubi posao. Priče da se neće saznati ime osobe koja prijavljuje možete okačiti mačku o rep jer su kod nas i inspektori korumpirani', napisao je Adam Bašić.

Drugi se komentator zapisao zašto se Vlada malo više ne potrudi da učini zemlju uređenijom. 'Da bi ste hrvatsku učinili uređenijom zemljom,daj se malo više potrudite oko drugi,puno bitnijih stvari,a ne radom na crno,jer zbog vas je i došlo do toga da ljudi rade na crno,jer su im plaće jako male ili ih i ne dobivaju', komentirao je Hrvoje Mandić.

>> Priveden tinejdžer koji je preko Facebooka prijetio Vladi i predsjedniku!

Neki su se osvrnuli i na rad Državnog inspektorata naglašavajući da su do sada imali samo negativna iskustva . 'Znate li vi da kad se nazove državni inspektorat da bi se prijavio subjekt koji radi na crno dobijete odgovor 'Ne možemo tu ništa dok ne budemo znali točan datum i sat kad će se tako nešto događati.' Očito ne znate.', napisao je Zoran Babić, a najviše je lajkova, čak 16 u svega par minuta, prikupio komentar Josipa Zmaića koji je Vladu upitao: 'Oprostite, gdje se može prijaviti kada država vara građane?'.
 
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se